• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Peltileipä, pellillinen

Peltileipä, pellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 16 palaa

Pinnalle

    • kauraleseitä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42 asteiseksi). Lisää veden joukkoon siirappi ja suola. Sekoita hiiva hiivaleipävehnäjauhoihin ja lisää seos nesteeseen. Alusta taikinaan sämpyläjauhot vähitellen. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota noin 15 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta isot ilmakuplat pois. Kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi.
  3. Siirrä levy uunipannuun. Ruuduta taikina taikinapyörällä neliöiksi ja edelleen kolmioiksi. Anna leivän kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
  4. Voitele leipä vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä kypsä peltileipä jäähtymään leivinritilälle.

Ravintosisältö per 100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia9,4 g
  • Hiilihydraatteja47,4 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille12