• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Cashew-karpalosämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Cashew-karpalosämpylät

Cashew-karpalosämpylät ovat herkullista tarjottavaa vaikka brunssille tai viikonlopun aamiaiselle. Rouheiset sämpylät valmistuvat helposti sämpyläjauhoista.

  • 18 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

18 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita veteen. Lisää hunaja, suola ja rouhitut cashewpähkinät ja karpalot. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomasssa paikassa, leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Tee taikinasta tanko ja jaa 18 yhtäsuureen palaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja aseta pellille leivinpaperin päälle. Peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa hyvin.
  4. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua