Grillattu bataatti
Bataatti kannattaa leikata ohuiksi viipaleiksi ennen grillausta, jotta se kypsyisi nopeammin. Chili, minttu ja limetti sopivat hyvin makean bataatin kaveriksi. Noin 0,75€/annos*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 500 g)bataatti
- n. 1rklöljyä
- n. 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- 1/2rkllimetinmehua
- 1/2dltuoretta minttua, korianteria tai basilikaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Kuori bataatti ja leikkaa se puoliksi. Leikkaa ohuiksi, noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja paloittele vielä hieman pienemmiksi, jos bataatti on kovin paksu. Pyörittele bataatit suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä.
- Grillaa batattiviipaleita käännellen, kunnes ne pehmenevät ja saavat hieman väriä.
- Halkaise chilipalko, poista kanta ja siemenet ja hienonna chili. Sekoita chili, oliiviöljy, limetinmehu ja minttu keskenään ja levitä grillattujen bataattien pinnalle. Tarjoa esimerkiksi grilliruokien lisäkkeenä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
hyvää oli