BBQ-ribsit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Suussasulavat ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat nopeasti uunissa tai grillissä, kun liha on ensin keitetty. Sivele lihojen pintaan maukasta barbeque-kastiketta.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 2 kg | porsaan Spare ribsejä tai |
n. 2 l | vettä tai |
1/2 tlk (à 500 ml) | tai |
1 rkl | suolaa tai |
1 pieni (75 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
BBQ-kastike | |
---|---|
1 pieni (75 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 tlk (à 500 ml) | tai |
2 1/2 dl | tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1/2 dl | omenaviinietikkaa tai |
1/2 dl | öljyä tai |
2 rkl | tai |
n. 1 1/2 rkl | tai |
1 tl | rakuunaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 207 kJ / 288 kcal |
Rasva | 17 g |
josta tyydyttynyttä | 5,6 g |
Hiilihydraatit | 9 g |
josta sokereita | 7,8 g |
Proteiini | 23 g |
Suola | 1,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä. Paloittele kylkipalat muutamaan osaan. Mittaa suureen kattilaan vesi, olut ja suola. Lisää nesteeseen kuorittu ja lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi.
Nosta lihat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. Keitä lihoja 1–1 1/2 tuntia. Siirrä kattila pois liedeltä.
Lihojen kiehuessa valmista barbeque-kastike. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan, eli sen aikaa kun lihat kiehuvat. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua.
Nosta lihat liemestä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihojen pintaan hieman suolaa. Valele kastiketta lihojen pintaan molemmin puolin ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Valele lihojen pintaan lisää kastiketta paistamisen puolivälissä. Voit kypsentää ribsit myös grillissä. Mikäli kastiketta jää yli, voit tarjota sen ribsien kanssa.
Vinkki! Voit keittää ribsit valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- HK viljaporsaan spare ribs n2kgHinta n. 17,98/kpl8,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Tomaattiketsuppi 700gHinta 2,99/kpl4,27/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150mlHinta 2,99/kpl19,93/l
- Pirkka sriracha kastike 240mlHinta 3,25/kpl13,54/l
- Pirkka rakuuna 3gHinta 0,65/kpl216,67/kg
- Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs n800gHinta n. 8,09/kpl8,99/kg
- Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33lHinta 1,45/kpl3,94/lVain nouto
- Aura Tumma lager 5,2% 0,5 tlkHinta 3,59/kpl6,88/lVain nouto
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Meira Luomu ketsuppi 250g vähemmän sokeria ja suolaaHinta 3,15/kpl12,60/kg
- Auran ketchup 370gHinta 2,35/kpl6,35/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkumaHinta 4,55/kpl9,10/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka luomu soijakastike 150ml gluteenitonHinta 3,35/kpl22,33/l
- Urkekram luomu Shoyu soijakastike 250mlHinta 5,45/kpl21,80/l
- Spice Up! Sriracha chilikastike tulinen 200mlHinta 3,39/kpl16,95/l
- Go-Tan Sriracha Sauce tulinen chilikastike 215mlHinta 3,39/kpl15,77/l
- Santa Maria rakuuna 5gHinta 0,99/kpl198,00/kg
- Meira Rakuuna 9g pussi mausteHinta 1,29/kpl143,33/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(101 arviota)
- 30 - 60 min4,5(34 arviota)
- yli 60 min3,7(60 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min4,2(191 arviota)
- yli 60 min4,0(50 arviota)
- yli 60 min3,8(95 arviota)
- yli 60 min3,8(37 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (134 arviota)
- Hobla8 kuukautta sittenRibsejä EI keitetä ellet ole valmistamassa lihalientä. Kaikki rasva ja maku jää liemeen. Ainoa mikä tässä ohjeessa maistuu on BBQ-kastike.
- vieteri161 vuosi sittenLoistava resepti. Mihoista tuli grillissä tosi mureita. Tosin aikaa kyllä kannatta varata.
- Melissa2 vuotta sittenKiitos reseptistä! Liha oli suussa sulavaa, ja kastike aivan taivaallista.
- 5tähteä6 vuotta sittenHerkullista ja helppoa !!
- Peepeekuu6 vuotta sittenJos ribseistä ei saa mureita muuta kuin keittämällä, kannattaa jättää niiden valmistus muille. Älkää pilatko niitä keittämällä!
- helpompaa6 vuotta sittenTosi hyvää myös kaupasta ostetulla bbq kastikkeella.
- Pekka7 vuotta sittenBBQ = barbeque = grilli. Ja te ohjeistatte keittämään ja laittamaan uuniin. Voi jeesus. Keittäminen on ehdoton EI! Samalla liotetaan lihasta kaikki oma maku pois. Ainoa oikea tapa valmistaa bbq-ribsit on grillissä matalalla lämmöllä 4-5...6h. Aloitetaan poistamalla kalvot, sitten pintamausteet lihaan, grilli kuumenemaan. Grilliin ja viimeisen puolen tunnin kohdalla bbq-soosi pintaan. Ja jos aika hirvittää, niin siinä kun lihat tirisee grillissä, voi itse tehdä mitä huvittaa. Ei niitä tarvi vahtia. Ja mitä makuun tulee, niin keitetyt jää pöytään jos näitä on tarjolla.
- Pirkkafani7 vuotta sittenKiitos ohjeesta! Saako fileeseen herkullisen maun jos sen keittää ensin vedessä?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenPirkkafani, ribsejä keitetään rakenteen mureuttamiseksi. Filee on jo valmiiksi mureaa, joten sitä ei kannata keittää vaan laittaa suoraan uuniin tai grilliin kypsymään.
- Tommi9 vuotta sittenAivan törkeän hyvää. Ei tahtonut sanaa saada sanottua kun näitä söi.
- Janne9 vuotta sittenNam. Herkkua