BBQ-ribsit
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Suussasulavat ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat nopeasti uunissa tai grillissä, kun liha on ensin keitetty. Sivele lihojen pintaan maukasta barbeque-kastiketta. Noin 4,95€/annos.*
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
n. 2 kg | porsaan Spare ribsejä tai |
n. 2 l | vettä tai |
1/2 tlk (à 500 ml) | tai |
1 rkl | suolaa tai |
1 pieni (75 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
BBQ-kastike | |
---|---|
1 pieni (75 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 tlk (à 500 ml) | tai |
2 1/2 dl | tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1/2 dl | omenaviinietikkaa tai |
1/2 dl | öljyä tai |
2 rkl | tai |
n. 1 1/2 rkl | tai |
1 tl | rakuunaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä. Paloittele kylkipalat muutamaan osaan. Mittaa suureen kattilaan vesi, olut ja suola. Lisää nesteeseen kuorittu ja lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi.
Nosta lihat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. Keitä lihoja 1–1 1/2 tuntia. Siirrä kattila pois liedeltä.
Lihojen kiehuessa valmista barbeque-kastike. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan, eli sen aikaa kun lihat kiehuvat. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua.
Nosta lihat liemestä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihojen pintaan hieman suolaa. Valele kastiketta lihojen pintaan molemmin puolin ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Valele lihojen pintaan lisää kastiketta paistamisen puolivälissä. Voit kypsentää ribsit myös grillissä. Mikäli kastiketta jää yli, voit tarjota sen ribsien kanssa.
Vinkki! Voit keittää ribsit valmiiksi jo edellisenä päivänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(91 arviota)
- 30 - 60 min4,6(29 arviota)
- yli 60 min3,9(80 arviota)
- yli 60 min3,7(42 arviota)
- yli 60 min3,9(104 arviota)
- yli 60 min3,7(57 arviota)
- yli 60 min3,8(24 arviota)
- 30 - 60 min3,3(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (118 arviota)
- Melissa1 vuosi sittenKiitos reseptistä! Liha oli suussa sulavaa, ja kastike aivan taivaallista.
- 5tähteä4 vuotta sittenHerkullista ja helppoa !!
- Peepeekuu4 vuotta sittenJos ribseistä ei saa mureita muuta kuin keittämällä, kannattaa jättää niiden valmistus muille. Älkää pilatko niitä keittämällä!
- helpompaa4 vuotta sittenTosi hyvää myös kaupasta ostetulla bbq kastikkeella.
- Pena5 vuotta sittenBBQ-ribseillä ei ole mitään tekemistä keitettyjen ribsien kanssa, BBQ on low 'n slow ruokaa joka tehdään puilla tai hiilillä matalassa lämpötilassa lihaa mureuttaen. Lihaliemiä lihoista ei tehdä barbecue tyylillä.. If you boil the ribs terrorists win
- Pekka5 vuotta sittenBBQ = barbeque = grilli. Ja te ohjeistatte keittämään ja laittamaan uuniin. Voi jeesus. Keittäminen on ehdoton EI! Samalla liotetaan lihasta kaikki oma maku pois. Ainoa oikea tapa valmistaa bbq-ribsit on grillissä matalalla lämmöllä 4-5...6h. Aloitetaan poistamalla kalvot, sitten pintamausteet lihaan, grilli kuumenemaan. Grilliin ja viimeisen puolen tunnin kohdalla bbq-soosi pintaan. Ja jos aika hirvittää, niin siinä kun lihat tirisee grillissä, voi itse tehdä mitä huvittaa. Ei niitä tarvi vahtia. Ja mitä makuun tulee, niin keitetyt jää pöytään jos näitä on tarjolla.
- Pirkkafani6 vuotta sittenKiitos ohjeesta! Saako fileeseen herkullisen maun jos sen keittää ensin vedessä?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPirkkafani, ribsejä keitetään rakenteen mureuttamiseksi. Filee on jo valmiiksi mureaa, joten sitä ei kannata keittää vaan laittaa suoraan uuniin tai grilliin kypsymään.
- Tommi7 vuotta sittenAivan törkeän hyvää. Ei tahtonut sanaa saada sanottua kun näitä söi.
- Janne7 vuotta sittenNam. Herkkua