BBQ-ribsit
Suussasulavat ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat nopeasti uunissa tai grillissä, kun liha on ensin keitetty. Sivele lihojen pintaan maukasta barbeque-kastiketta. Resepti noin 6,05 €/annos*.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
- 400 kcal / annos (450g)
Ainekset
4 annosta
- n. 2kgHK Viljaporsaan Spare ribsejä
- n. 2lvettä
- 1/2tlk(à 500 ml)Pirkka tummaa lager-olutta
- 1rklsuolaa
- 1pieni (75 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
BBQ-kastike
- 1pieni (75 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2tlk(à 500 ml)Pirkka tummaa lager-olutta
- 1/2dlomenaviinietikkaa
- n. 3/4dlchilikastiketta
- 1/2dlöljyä
- 1dlfariinisokeria
- 1tlrakuunaa
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä. Paloittele kylkipalat muutamaan osaan. Mittaa suureen kattilaan vesi, olut ja suola. Lisää nesteeseen kuorittu ja lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi.
- Nosta lihat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. Keitä lihoja 1-1 1/2 tuntia. Siirrä kattila pois liedeltä.
- Lihojen kiehuessa valmista barbeque-kastike. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan, eli sen aikaa kun lihat kiehuvat. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua.
- Nosta lihat liemestä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihojen pintaan hieman suolaa. Valele kastiketta lihojen pintaan molemmin puolin ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Valele lihojen pintaan lisää kastiketta paistamisen puolivälissä. Voit kypsentää ribsit myös grillissä. Mikäli kastiketta jää yli, voit tarjota sen ribsien kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit keittää ribsit valmiiksi jo edellisenä päivänä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 450g100 g
- 400 kcal1 680 kJ
- Proteiinia 24 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa26 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Herkullista ja helppoa !!
Jos ribseistä ei saa mureita muuta kuin keittämällä, kannattaa jättää niiden valmistus muille. Älkää pilatko niitä keittämällä!
Tosi hyvää myös kaupasta ostetulla bbq kastikkeella.
BBQ-ribseillä ei ole mitään tekemistä keitettyjen ribsien kanssa, BBQ on low 'n slow ruokaa joka tehdään puilla tai hiilillä matalassa lämpötilassa lihaa mureuttaen. Lihaliemiä lihoista ei tehdä barbecue tyylillä.. If you boil the ribs terrorists win
BBQ = barbeque = grilli. Ja te ohjeistatte keittämään ja laittamaan uuniin. Voi jeesus. Keittäminen on ehdoton EI! Samalla liotetaan lihasta kaikki oma maku pois. Ainoa oikea tapa valmistaa bbq-ribsit on grillissä matalalla lämmöllä 4-5...6h. Aloitetaan poistamalla kalvot, sitten pintamausteet lihaan, grilli kuumenemaan. Grilliin ja viimeisen puolen tunnin kohdalla bbq-soosi pintaan. Ja jos aika hirvittää, niin siinä kun lihat tirisee grillissä, voi itse tehdä mitä huvittaa. Ei niitä tarvi vahtia. Ja mitä makuun tulee, niin keitetyt jää pöytään jos näitä on tarjolla.
Kiitos ohjeesta! Saako fileeseen herkullisen maun jos sen keittää ensin vedessä?
Pirkkafani, ribsejä keitetään rakenteen mureuttamiseksi. Filee on jo valmiiksi mureaa, joten sitä ei kannata keittää vaan laittaa suoraan uuniin tai grilliin kypsymään.
Aivan törkeän hyvää. Ei tahtonut sanaa saada sanottua kun näitä söi.
Nam. Herkkua