Hyppää sisältöön
BBQ-ribsitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

BBQ-ribsit

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Suussasulavat ribsit eli porsaan kylkipalat valmistuvat nopeasti uunissa tai grillissä, kun liha on ensin keitetty. Sivele lihojen pintaan maukasta barbeque-kastiketta.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
n. 2 kg
 
porsaan Spare ribsejä
tai
n. 2 l
 
vettä
tai
1/2 tlk (à 500 ml)
 
tai
1 rkl
 
suolaa
tai
1 pieni (75 g)
 
sipuli
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai

BBQ-kastike

1 pieni (75 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1/2 tlk (à 500 ml)
 
tai
2 1/2 dl
 
tai
1 dl
 
fariinisokeria
tai
1/2 dl
 
omenaviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai
2 rkl
 
tai
n. 1 1/2 rkl
 
tai
1 tl
 
rakuunaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 207 kJ / 288 kcal
Rasva
17 g
josta tyydyttynyttä
5,6 g
Hiilihydraatit
9 g
josta sokereita
7,8 g
Proteiini
23 g
Suola
1,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen keittämistä. Paloittele kylkipalat muutamaan osaan. Mittaa suureen kattilaan vesi, olut ja suola. Lisää nesteeseen kuorittu ja lohkottu sipuli sekä hienonnettu valkosipulinkynsi. Kuumenna kiehuvaksi.
Nosta lihat kiehuvaan liemeen. Lisää vettä tarvittaessa niin, että lihat peittyvät. Keitä lihoja 1–1 1/2 tuntia. Siirrä kattila pois liedeltä.
Lihojen kiehuessa valmista barbeque-kastike. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan, eli sen aikaa kun lihat kiehuvat. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua.
Nosta lihat liemestä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihojen pintaan hieman suolaa. Valele kastiketta lihojen pintaan molemmin puolin ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Valele lihojen pintaan lisää kastiketta paistamisen puolivälissä. Voit kypsentää ribsit myös grillissä. Mikäli kastiketta jää yli, voit tarjota sen ribsien kanssa.
Vinkki! Voit keittää ribsit valmiiksi jo edellisenä päivänä.
BBQ-ribsit

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • HK viljaporsaan spare ribs n2kg
    Hinta n. 17,98/kpl
    8,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Tomaattiketsuppi 700g
    Hinta 2,99/kpl
    4,27/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • Druvan Omenasiiderietikka 300ml
    Hinta 2,69/kpl
    8,97/l
  • Pirkka Luomu japanilainen soijakastike 150ml
    Hinta 2,99/kpl
    19,93/l
  • Pirkka sriracha kastike 240ml
    Hinta 3,25/kpl
    13,54/l
  • Pirkka rakuuna 3g
    Hinta 0,65/kpl
    216,67/kg
  • Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs n800g
    Hinta n. 8,09/kpl
    8,99/kg
  • Karhu Tumma I olut 2,8% 0,33l
    Hinta 1,45/kpl
    3,94/l
    Vain nouto
  • Aura Tumma lager 5,2% 0,5 tlk
    Hinta 3,59/kpl
    6,88/l
    Vain nouto
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,29/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,95/kpl
    2,71/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Meira Luomu ketsuppi 250g vähemmän sokeria ja suolaa
    Hinta 3,15/kpl
    12,60/kg
  • Auran ketchup 370g
    Hinta 2,35/kpl
    6,35/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,79/kpl
    3,58/kg
  • Rajamäen omenaviinietikka 0,4l
    Hinta 3,39/kpl
    8,48/l
  • Rajamäen 0,5l Pastöroimaton omenaviinietikka inkivääri-kurkuma
    Hinta 4,55/kpl
    9,10/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pirkka luomu soijakastike 150ml gluteeniton
    Hinta 3,35/kpl
    22,33/l
  • Urkekram luomu Shoyu soijakastike 250ml
    Hinta 5,45/kpl
    21,80/l
  • Spice Up! Sriracha chilikastike tulinen 200ml
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/l
  • Go-Tan Sriracha Sauce tulinen chilikastike 215ml
    Hinta 3,39/kpl
    15,77/l
  • Santa Maria rakuuna 5g
    Hinta 0,99/kpl
    198,00/kg
  • Meira Rakuuna 9g pussi mauste
    Hinta 1,29/kpl
    143,33/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (134 arviota)

  • Hobla
    8 kuukautta sitten
    Ribsejä EI keitetä ellet ole valmistamassa lihalientä. Kaikki rasva ja maku jää liemeen. Ainoa mikä tässä ohjeessa maistuu on BBQ-kastike.
  • vieteri16
    1 vuosi sitten
    Loistava resepti. Mihoista tuli grillissä tosi mureita. Tosin aikaa kyllä kannatta varata.
  • Melissa
    2 vuotta sitten
    Kiitos reseptistä! Liha oli suussa sulavaa, ja kastike aivan taivaallista.
  • 5tähteä
    6 vuotta sitten
    Herkullista ja helppoa !!
  • Peepeekuu
    6 vuotta sitten
    Jos ribseistä ei saa mureita muuta kuin keittämällä, kannattaa jättää niiden valmistus muille. Älkää pilatko niitä keittämällä!
  • helpompaa
    6 vuotta sitten
    Tosi hyvää myös kaupasta ostetulla bbq kastikkeella.
  • Pekka
    7 vuotta sitten
    BBQ = barbeque = grilli. Ja te ohjeistatte keittämään ja laittamaan uuniin. Voi jeesus. Keittäminen on ehdoton EI! Samalla liotetaan lihasta kaikki oma maku pois. Ainoa oikea tapa valmistaa bbq-ribsit on grillissä matalalla lämmöllä 4-5...6h. Aloitetaan poistamalla kalvot, sitten pintamausteet lihaan, grilli kuumenemaan. Grilliin ja viimeisen puolen tunnin kohdalla bbq-soosi pintaan. Ja jos aika hirvittää, niin siinä kun lihat tirisee grillissä, voi itse tehdä mitä huvittaa. Ei niitä tarvi vahtia. Ja mitä makuun tulee, niin keitetyt jää pöytään jos näitä on tarjolla.
  • Pirkkafani
    7 vuotta sitten
    Kiitos ohjeesta! Saako fileeseen herkullisen maun jos sen keittää ensin vedessä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Pirkkafani, ribsejä keitetään rakenteen mureuttamiseksi. Filee on jo valmiiksi mureaa, joten sitä ei kannata keittää vaan laittaa suoraan uuniin tai grilliin kypsymään.
  • Tommi
    9 vuotta sitten
    Aivan törkeän hyvää. Ei tahtonut sanaa saada sanottua kun näitä söi.
  • Janne
    9 vuotta sitten
    Nam. Herkkua