Grillatut ulkofileepihvit
Grillatut ulkofileepihvit tarvitsevat mausteeksi vain suolaa ja pippuria. Tarjoa pihvit bataattiranskalaisten ja bbq-kastikkeen kanssa.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gnaudan ulkofileetä tai
- 4ulkofileepihviä
- 1rklrypsiöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
Bataattiranskalaiset
- 1700 gbataatti
- 1tloliiviöljyä
- suolaa
BBQ-kastike
- 175 gpieni sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1/2tlká 500 mlPirkka tummaa lager-olutta
- 1/2dlomenaviinietikkaa
- 3/4dlPirkka makeaa chilikastiketta
- 2dlPirkka tomaattiketsuppia
- 1/2dlrypsiöljyä
- 1dlfariinisokeria
- 1tlrakuunaa
Valmistus
30 - 60 min- Ota liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista.
- Paloittele filee neljään osaan. Painele pihvejä hieman kämmensyrjälläsi. Voitele pihvit öljyllä molemmin puolin ja grillaa kuumassa grillissä haluamaasi kypsyyteen (n. 3-4 minuuttia per puoli mediumiksi).
- Mausta valmiit pihvit suolalla ja mustapippurilla. Valmista bataattiranskalaiset. Pese bataatti huolellisesti ja kuivaa pinta. Leikkaa bataatti tikuiksi (n. 1 cm x 1 cm x 10 cm). Pyörittele tikut öljyssä ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Ripottele pinnalle suolaa.
- Valmista BBQ-kastike. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin tunnin ajan. Sekoita välillä, jotta kastike ei pääse palamaan. Kastikkeen kuuluu olla melko paksua. Tarjoa BBQ-kastike grillatun lihan, esimerkiksi mehevien grilliribsien kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi