Savuiset omenaribsitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Savuiset omenaribsit

Uunissa ja grillissä valmistettavat ribsit saavat pinnalleen savuisen omenakastikkeen. Ribsit Smoky Apple -glaseerauksella valloittavat taatusti grillaajien sydämet. Noin 5,30€/annos*

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Savuinen omenaglaze

    • 1 1/2dlfariinisokeria
    • 1/2dlomenaviinietikkaa
    • 2rklworchestershire-kastiketta
    • 2rklsavupaprikajauhetta
    • 2tlfenkolinsiemeniä jauhettuna
    • 2tlkanelia
    • 1tlvalkosipulijauhetta
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlchilijauhetta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla.
  2. Mausta liha molemmin puolin mausteseoksella.
  3. Kääri ribsit leivinpaperin ja folion sisään.
  4. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 3-4 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista.
  5. Mittaa glazen ainekset hunajaa lukuunottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoittaen 20-25 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Anna kastikkeen jäähtyä. Sekoita kastikkeen joukkoon hunaja ja sivele glaze ribsien pintaan.
  6. Grillaa lihan pinta rapeaksi kuumassa grillissä kastikkeella valellen. Leikkaa liha paloiksi luiden välistä ja tarjoa kasvislisäkkeiden kanssa.

Tiesitkö että...

Jos haluat ribseihin savuisemman maun, käytä maustamiseen nestemäistä savuaromia. Omenaglaze säilyy puhtaassa ja tiiviissä purkissa jääkaapissa säilytettäessä noin viikon. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua