Kuningatartäytekakku
Kuningatartäytekakun näyttävät ruusupursotukset tekevät kakusta juhlavan. Resepti vain noin 0,55 €/annos*.
20 annostayli 60 min226 kcal / annos (125g)
Ainekset
20 annosta
- 5kananmunaa
- 2dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Kuningatartäyte
- 1/2dlvettä
- 1/2dlsokeria
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1ps(200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- 1 1/2rklperunajauhoja
- 1/2dlvettä
Kerma-rahkatäyte
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1/2dlsokeria
Kostutukseen
- n. 2dlmaitoa tai omenamehua
Pinnalle
- 3tlk(à 2,5 dl)Flora Vispiä
- 1 1/2-2rklsokeria
- 1 1/2tlPirkka vaniljasokeria
- punaista elintarvikeväriä
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
- Sulata mustikat ja ota talteen 1 rkl mustikkamehua. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja vadelmat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta koko ajan sekoittaen 2 minuuttia. Lisää mustikat ja siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.
- Vaahdota kerma kerma-rahkatäytettä varten. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee kerroksittain kuningatar- ja kerma-rahkatäytteitä. Kostuta kakkulevyt maidolla. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.
- Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti (n. 2 dl).
- Ota sivuun 5 dl vaahdotettua vispiä ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kahteen osaan ja värjää toinen mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi ja toinen punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. (Vatkaa tarvittaessa vaahtoja paksummaksi värin lisäämisen jälkeen.)
- Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla ja toinen kerros vaaleanpunaisella. Pursota lopuksi kakun pinnalle valkoisia ruusukkeita.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per annos 125g100 g
- 226 kcal945 kJ
- Proteiinia 5,3 g
- Hiilihydraatteja22,5 g
- Rasvaa12,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Miten muunnan täytteiden määrää? Minulla on 18cm, korkea reunainen vuoka, johon teen kolmen munan pohjan. Osaako joku neuvoa, kiitos.
Voikohan kakun pakastaa ja koristella kermaruusukkeilla vasta sen jälkeen?
Mökö, täytteen ja kuorrutuksen rakenne ja ulkonäkö saattavat pakastimessa hieman kärsiä, joten paras tulos syntyy pakastamalla ainoastaan kakkupohjat tuorekelmuun käärittynä ja sulattamalla ne juhlia edellisenä päivänä odottamaan täyttämistä.
Kakku ei kohonnut oikein, suuri pettymys :((
Olen tehnyt tämän kaksi kertaa: ensin gluteenittomana ja toisen kerran korvaten sokerin hedelmäsokerilla. Molemmilla kerroilla fantastinen lopputulos. Olen tuunannut reseptiä vaihtamalla vadelmat mustaherukoihin. Suosittelen!
Supernamia<3
Aivan ihana kakku tuli muuten MUTTA suuri pettymys oli kun kakku laitettiin viisi tuntia koristelun jälkeen tarjolle. Mustikalla kauniin vaalean liilaksi värjätty kermavaahto oli kadottanut värinsä ja näytti lähinnä vaalean harmaalta. Kyllä harmitti :( Kannattaa siis käyttää mustikkamehun sijasta elintarvikeväriä.