Kuningatartäytekakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kuningatartäytekakun näyttävät ruusupursotukset tekevät kakusta juhlavan.
Ainekset
20 annosta
5 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
Kuningatartäyte | |
---|---|
1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 1/2 rkl | perunajauhoja tai |
1/2 dl | vettä tai |
Kerma-rahkatäyte | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Kostutukseen | |
n. 2 dl | maitoa tai omenamehua tai |
Pinnalle | |
3 tlk (à 2,5 dl) 7 1/2 dl | tai vispikermaa tai |
1 1/2–2 rkl | sokeria tai |
1 1/2 tl | tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 545 kJ / 130 kcal |
Rasva | 4,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 18,8 g |
josta sokereita | 13,6 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Sulata mustikat ja ota talteen 1 rkl mustikkamehua. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja vadelmat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta koko ajan sekoittaen 2 minuuttia. Lisää mustikat ja siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.
Vaahdota kerma kerma-rahkatäytettä varten. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee kerroksittain kuningatar- ja kerma-rahkatäytteitä. Kostuta kakkulevyt maidolla. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti (n. 2 dl).
Ota sivuun 5 dl vaahdotettua vispiä ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kahteen osaan ja värjää toinen mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi ja toinen punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. (Vatkaa tarvittaessa vaahtoja paksummaksi värin lisäämisen jälkeen.)
Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla ja toinen kerros vaaleanpunaisella. Pursota lopuksi kakun pinnalle valkoisia ruusukkeita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakasteHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30mlHinta 2,95/kpl98,33/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Pakkasmarja mustikka 200g suomalainen pakasteHinta 2,45/kpl12,25/kg
- Pirkka suomalainen mustikka 500g pakasteHinta 5,29/kpl10,58/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(79 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,0(281 arviota)
- yli 60 min4,1(56 arviota)
- yli 60 min3,9(283 arviota)
- yli 60 min4,1(164 arviota)
- yli 60 min4,5(338 arviota)
- yli 60 min3,9(40 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (136 arviota)
- Elli1 vuosi sittenAivan upea ja raikas kakku!
- Koko3 vuotta sittenMiten muunnan täytteiden määrää? Minulla on 18cm, korkea reunainen vuoka, johon teen kolmen munan pohjan. Osaako joku neuvoa, kiitos.
- Mökö5 vuotta sittenVoikohan kakun pakastaa ja koristella kermaruusukkeilla vasta sen jälkeen?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMökö, täytteen ja kuorrutuksen rakenne ja ulkonäkö saattavat pakastimessa hieman kärsiä, joten paras tulos syntyy pakastamalla ainoastaan kakkupohjat tuorekelmuun käärittynä ja sulattamalla ne juhlia edellisenä päivänä odottamaan täyttämistä.
- moi5 vuotta sittenKakku ei kohonnut oikein, suuri pettymys :((
- Julia6 vuotta sittenOlen tehnyt tämän kaksi kertaa: ensin gluteenittomana ja toisen kerran korvaten sokerin hedelmäsokerilla. Molemmilla kerroilla fantastinen lopputulos. Olen tuunannut reseptiä vaihtamalla vadelmat mustaherukoihin. Suosittelen!
- Maistanut7 vuotta sittenSupernamia<3
- HH8 vuotta sittenAivan ihana kakku tuli muuten MUTTA suuri pettymys oli kun kakku laitettiin viisi tuntia koristelun jälkeen tarjolle. Mustikalla kauniin vaalean liilaksi värjätty kermavaahto oli kadottanut värinsä ja näytti lähinnä vaalean harmaalta. Kyllä harmitti :( Kannattaa siis käyttää mustikkamehun sijasta elintarvikeväriä.