Kuningatartäytekakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuningatartäytekakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kuningatartäytekakun näyttävät ruusupursotukset tekevät kakusta juhlavan.

    Ainekset

    20 annosta
    5
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kuningatartäyte

    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 1/2 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    vettä
    tai

    Kerma-rahkatäyte

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Kostutukseen

    n. 2 dl
     
    maitoa tai omenamehua
    tai

    Pinnalle

    3 tlk (à 2,5 dl)
     
    7 1/2 dl
     
    tai
    vispikermaa
    tai
    1 1/2–2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    538 kJ / 128 kcal
    Rasva
    4,3 g
    josta tyydyttynyttä
    2,2 g
    Hiilihydraatit
    18,5 g
    josta sokereita
    13,4 g
    Proteiini
    3,7 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

    Sulata mustikat ja ota talteen 1 rkl mustikkamehua. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja vadelmat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta koko ajan sekoittaen 2 minuuttia. Lisää mustikat ja siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.

    Vaahdota kerma kerma-rahkatäytettä varten. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.

    Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee kerroksittain kuningatar- ja kerma-rahkatäytteitä. Kostuta kakkulevyt maidolla. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.

    Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti (n. 2 dl).

    Ota sivuun 5 dl vaahdotettua vispiä ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kahteen osaan ja värjää toinen mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi ja toinen punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. (Vatkaa tarvittaessa vaahtoja paksummaksi värin lisäämisen jälkeen.)

    Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla ja toinen kerros vaaleanpunaisella. Pursota lopuksi kakun pinnalle valkoisia ruusukkeita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Plussa-etu −10 %
      Pirkka suomalainen mustikka 200 g pakaste
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,20/2 kpl
      8,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,79/kpl (8,95/kg)
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
      Hinta 2,95/kpl
      98,33/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (130 arviota)

    • Elli
      1 kuukausi sitten
      Aivan upea ja raikas kakku!
    • Koko
      2 vuotta sitten
      Miten muunnan täytteiden määrää? Minulla on 18cm, korkea reunainen vuoka, johon teen kolmen munan pohjan. Osaako joku neuvoa, kiitos.
    • Mökö
      5 vuotta sitten
      Voikohan kakun pakastaa ja koristella kermaruusukkeilla vasta sen jälkeen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Mökö, täytteen ja kuorrutuksen rakenne ja ulkonäkö saattavat pakastimessa hieman kärsiä, joten paras tulos syntyy pakastamalla ainoastaan kakkupohjat tuorekelmuun käärittynä ja sulattamalla ne juhlia edellisenä päivänä odottamaan täyttämistä.
    • moi
      5 vuotta sitten
      Kakku ei kohonnut oikein, suuri pettymys :((
    • Julia
      5 vuotta sitten
      Olen tehnyt tämän kaksi kertaa: ensin gluteenittomana ja toisen kerran korvaten sokerin hedelmäsokerilla. Molemmilla kerroilla fantastinen lopputulos. Olen tuunannut reseptiä vaihtamalla vadelmat mustaherukoihin. Suosittelen!
    • Maistanut
      6 vuotta sitten
      Supernamia<3
    • HH
      7 vuotta sitten
      Aivan ihana kakku tuli muuten MUTTA suuri pettymys oli kun kakku laitettiin viisi tuntia koristelun jälkeen tarjolle. Mustikalla kauniin vaalean liilaksi värjätty kermavaahto oli kadottanut värinsä ja näytti lähinnä vaalean harmaalta. Kyllä harmitti :( Kannattaa siis käyttää mustikkamehun sijasta elintarvikeväriä.