• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuningatartäytekakku

Kuningatartäytekakun näyttävät ruusupursotukset tekevät kakusta juhlavan. Resepti vain noin 0,55 €/annos*.
Kuningatartäytekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 226 kcal / annos (125g)

Ainekset

20 annosta
    • 5Pirkka kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2tlleivinjauhetta

Kuningatartäyte

Kerma-rahkatäyte

Kostutukseen

    • n. 2dlmaitoa tai omenamehua

Pinnalle

    • 3tlk(à 2,5 dl)Flora Vispiä
    • 1 1/2-2rklsokeria
    • 1 1/2tlvaniljasokeria
    • punaista elintarvikeväriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
  2. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
  3. Sulata mustikat ja ota talteen 1 rkl mustikkamehua. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja vadelmat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta koko ajan sekoittaen 2 minuuttia. Lisää mustikat ja siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.
  4. Vaahdota kerma kerma-rahkatäytettä varten. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
  5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee kerroksittain kuningatar- ja kerma-rahkatäytteitä. Kostuta kakkulevyt maidolla. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.
  6. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti (n. 2 dl).
  7. Ota sivuun 5 dl vaahdotettua vispiä ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kahteen osaan ja värjää toinen mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi ja toinen punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. (Vatkaa tarvittaessa vaahtoja paksummaksi värin lisäämisen jälkeen.)
  8. Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla ja toinen kerros vaaleanpunaisella. Pursota lopuksi kakun pinnalle valkoisia ruusukkeita.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 125g100 g

  • 226 kcal945 kJ
  • Proteiinia5,3 g
  • Hiilihydraatteja22,5 g
  • Rasvaa12,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 51 arvostelua
  • Maistanut 7.6.2017

    Supernamia<3

  • HH4.9.2016

    Aivan ihana kakku tuli muuten MUTTA suuri pettymys oli kun kakku laitettiin viisi tuntia koristelun jälkeen tarjolle. Mustikalla kauniin vaalean liilaksi värjätty kermavaahto oli kadottanut värinsä ja näytti lähinnä vaalean harmaalta. Kyllä harmitti :( Kannattaa siis käyttää mustikkamehun sijasta elintarvikeväriä.