Kuningatartäytekakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kuningatartäytekakun näyttävät ruusupursotukset tekevät kakusta juhlavan.
Ainekset
20 annosta
5 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
Kuningatartäyte | |
---|---|
1/2 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 1/2 rkl | perunajauhoja tai |
1/2 dl | vettä tai |
Kerma-rahkatäyte | |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 prk (250 g) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Kostutukseen | |
n. 2 dl | maitoa tai omenamehua tai |
Pinnalle | |
3 tlk (à 2,5 dl) | Flora Vispiä tai |
1 1/2–2 rkl | sokeria tai |
1 1/2 tl | tai |
punaista elintarvikeväriä tai |
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tilavuus 3 l). Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Sulata mustikat ja ota talteen 1 rkl mustikkamehua. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja vadelmat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta koko ajan sekoittaen 2 minuuttia. Lisää mustikat ja siirrä kattila levyltä. Sekoita vesi ja perunajauhot keskenään. Kaada suurus ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin pulpahtaa kerran. Jäähdytä kiisseli kylmäksi.
Vaahdota kerma kerma-rahkatäytettä varten. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee kerroksittain kuningatar- ja kerma-rahkatäytteitä. Kostuta kakkulevyt maidolla. Anna kakun kostua jääkaapissa yön yli.
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohuelti (n. 2 dl).
Ota sivuun 5 dl vaahdotettua vispiä ja jätä se valkoiseksi. Jaa loput kahteen osaan ja värjää toinen mustikkamehulla (1 rkl) violetiksi ja toinen punaisella elintarvikevärillä hennon vaaleanpunaiseksi. (Vatkaa tarvittaessa vaahtoja paksummaksi värin lisäämisen jälkeen.)
Aloita reunapursotuksista: pursota pieniä ruusupursotuksia vieri viereen tähtityllalla siten, että aloitat kuvion pursottamisen keskeltä kiertäen. Pursota alin kerros violetilla ja toinen kerros vaaleanpunaisella. Pursota lopuksi kakun pinnalle valkoisia ruusukkeita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(112 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(128 arvostelua)
- yli 60 min3,9(263 arvostelua)
- yli 60 min4,2(142 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(146 arvostelua)
- yli 60 min4,1(75 arvostelua)
- yli 60 min4,0(256 arvostelua)
- yli 60 min4,4(91 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (121 arvostelua)
- Koko1 vuosi sittenMiten muunnan täytteiden määrää? Minulla on 18cm, korkea reunainen vuoka, johon teen kolmen munan pohjan. Osaako joku neuvoa, kiitos.
- Mökö3 vuotta sittenVoikohan kakun pakastaa ja koristella kermaruusukkeilla vasta sen jälkeen?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMökö, täytteen ja kuorrutuksen rakenne ja ulkonäkö saattavat pakastimessa hieman kärsiä, joten paras tulos syntyy pakastamalla ainoastaan kakkupohjat tuorekelmuun käärittynä ja sulattamalla ne juhlia edellisenä päivänä odottamaan täyttämistä.
- moi3 vuotta sittenKakku ei kohonnut oikein, suuri pettymys :((
- Julia4 vuotta sittenOlen tehnyt tämän kaksi kertaa: ensin gluteenittomana ja toisen kerran korvaten sokerin hedelmäsokerilla. Molemmilla kerroilla fantastinen lopputulos. Olen tuunannut reseptiä vaihtamalla vadelmat mustaherukoihin. Suosittelen!
- Maistanut5 vuotta sittenSupernamia<3
- HH6 vuotta sittenAivan ihana kakku tuli muuten MUTTA suuri pettymys oli kun kakku laitettiin viisi tuntia koristelun jälkeen tarjolle. Mustikalla kauniin vaalean liilaksi värjätty kermavaahto oli kadottanut värinsä ja näytti lähinnä vaalean harmaalta. Kyllä harmitti :( Kannattaa siis käyttää mustikkamehun sijasta elintarvikeväriä.