Beef Wellington
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (500 g) | tai |
n. 800 g | naudan sisäfileetä tai |
2 rkl | Flora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Täyte | |
---|---|
1 rs (200 g) | tai |
1 rkl (100 g) | sipulia tai |
2 rkl | voita tai |
2 rkl | timjamia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 pkt (70 g) | tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 359 kJ / 325 kcal |
Rasva | 20,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9,6 g |
Hiilihydraatit | 14,7 g |
josta sokereita | 0,6 g |
Proteiini | 20,3 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Ruskista filee rasvassa kuumassa pannussa noin 1 1/2 min/puoli. Ruskista myös fileen päädyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Valmista täyte. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna kuorittu sipuli. Paista niitä rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä.
Levitä tuorekelmun päälle vierekkäin 4 parmankinkkuviipaletta. Levitä kinkkujen päälle vajaa puolet sieniseoksesta. Nosta filee sieniseoksen päälle. Levitä loppu sieniseos tasaisesti fileen pintaan. Nosta fileen päälle yksi kinkkuviipale pitkittäin ja taivuta loput kinkkuviipaleet tiiviisti fileen ympärille kelmun avulla, jotta saat niistä tiiviin paketin.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Nosta filee taikinalevyn päälle kelmun avulla ja poista kelmu. Leikkaa lyhyiltä sivuilta hieman ylimääräistä taikinaa pois.
Voitele taikinalevyjen reunat munalla. Taita ensin taikinalevyn pitkät sivut fileen päälle. Paina lyhyet sivut yhteen ja voitele kananmunalla. Käännä lyhyet sivut fileen päätyihin.
Nosta Wellington leivinpaperilla vuoratun pellin päälle saumapuoli alaspäin. Voitele munalla (ja koristele taikinakuvioilla). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta Wellington 10 minuutiksi jääkaappiin odottamaan.
Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja fileen sisälämpötila on 55–58 astetta. Tarkkaile Wellingtonia paistamisen aikana ja peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Anna fileen vetäytyä noin 10–15 minuuttia ennen leikkaamista.
Vinkki! Voit käyttää ylimääräisen taikinan koristeluun. Leikkaa taikinasta ohuita nauhoja ja aseta nauhat Wellingtonin pinnalle ennen paistamista. Voit myös tehdä ylimääärisestä taikinasta leipätikkuja. Paista voidellut leipätikut yhtä aikaa Wellingtonin kanssa noin 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,99/kpl3,98/l
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −12 %Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl5,50/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk Roosa nauhaHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70gHinta 4,49/kpl64,14/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,00/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 3,09/kpl6,18/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(30 arviota)
- 30 - 60 min3,3(93 arviota)
- yli 60 min3,2(6 arviota)
- alle 30 min4,1(22 arviota)
- yli 60 min4,8(6 arviota)
- 30 - 60 min3,3(8 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min4,2(59 arviota)
Arvostele resepti
- Janne R.10 kuukautta sittenTämä oli helpompi tehdä kuin resepti antoi ymmärtää. En käyttänyt mitään kelmukikkoja. Ja oli oikein herkullista!! Kiitos reseptistä. Fileen ostin muuten K-kaupasta ja oli oikein mureaa. Ja muuten mun mielestä suolan määrä oli hyvä, ja myös sienet sopivan rasvaisia. Suppilovahveroita ajattelen kokeilla seuraavalla kerralla tähän.
- Kokki4 vuotta sittenJos paistat sienet rasvassa, korvaantuu vesi rasvalla. Sienten tulisi olla kuivempia, eikä tihkua rasvaa.
- Kikki5 vuotta sittenIhan jees. Muutamia kertoja tehnyt. Hieman joutuu muokkamaan tätä ohjetta, jotta saa paremman ja onnistuneemman version. Suolaa on tuossa ohjeessa aivan liikaa. Sitä tulee riittämiin taikinasta, kinkusta yms. Jotain voi tehdä toisin ja ilman rasvaa. Sieniä enemmän. 1 kanamunan vaihtaminen 2 keltuaiseen. Tekemällä oppii ja näin voi muokata ohjetta.
- Mami6 vuotta sittenHaluaisin lihan kypsempänä, en noi punaisena kun tuossa ko. Ohjelmassa.