Beef Wellington  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Beef Wellington

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Klassinen Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä, joka kääritään voitaikinaan.

    Ainekset

    6 annosta
    1 pkt (500 g)
     
    tai
    n. 800 g
     
    naudan sisäfileetä
    tai
    2 rkl
     
    Flora kokin salaisuus kasvi- ja voiöljyseosta
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai

    Täyte

    1 rs (200 g)
     
    tai
    1 rkl (100 g)
     
    sipulia
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai
    2 rkl
     
    timjamia
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1 pkt (70 g)
     
    Pirkka Parhaat parmankinkkua
    tai

    Voiteluun

    1
     
    kananmuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 359 kJ / 325 kcal
    Rasva
    20,2 g
    josta tyydyttynyttä
    9,6 g
    Hiilihydraatit
    14,7 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    20,3 g
    Suola
    1,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

    Ruskista filee rasvassa kuumassa pannussa noin 1 1/2 min/puoli. Ruskista myös fileen päädyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    Valmista täyte. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna kuorittu sipuli. Paista niitä rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä.

    Levitä tuorekelmun päälle vierekkäin 4 parmankinkkuviipaletta. Levitä kinkkujen päälle vajaa puolet sieniseoksesta. Nosta filee sieniseoksen päälle. Levitä loppu sieniseos tasaisesti fileen pintaan. Nosta fileen päälle yksi kinkkuviipale pitkittäin ja taivuta loput kinkkuviipaleet tiiviisti fileen ympärille kelmun avulla, jotta saat niistä tiiviin paketin.

    Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Nosta filee taikinalevyn päälle kelmun avulla ja poista kelmu. Leikkaa lyhyiltä sivuilta hieman ylimääräistä taikinaa pois.

    Voitele taikinalevyjen reunat munalla. Taita ensin taikinalevyn pitkät sivut fileen päälle. Paina lyhyet sivut yhteen ja voitele kananmunalla. Käännä lyhyet sivut fileen päätyihin.

    Nosta Wellington leivinpaperilla vuoratun pellin päälle saumapuoli alaspäin. Voitele munalla (ja koristele taikinakuvioilla). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta Wellington 10 minuutiksi jääkaappiin odottamaan.

    Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja fileen sisälämpötila on 55–58 astetta. Tarkkaile Wellingtonia paistamisen aikana ja peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Anna fileen vetäytyä noin 10–15 minuuttia ennen leikkaamista.

    Vinkki! Voit käyttää ylimääräisen taikinan koristeluun. Leikkaa taikinasta ohuita nauhoja ja aseta nauhat Wellingtonin pinnalle ennen paistamista. Voit myös tehdä ylimääärisestä taikinasta leipätikkuja. Paista voidellut leipätikut yhtä aikaa Wellingtonin kanssa noin 15 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
      Hinta 2,39/kpl
      4,78/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lk
      Hinta 3,39/kpl
      16,95/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Järvikylä Timjami rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70g
      Hinta 4,59/kpl
      65,57/kg
    • Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
      Hinta 3,65/kpl
      7,30/kg
    • HK Takuumurea Naudan Sisäfilee n. 1,2 kg
      Hinta n. 47,94/kpl
      39,95/kg
    • Tamminen naudan kokonainen sisäfilee n. 1,5 kg
      Hinta n. 55,43/kpl
      36,95/kg
    • Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500ml
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/l
    • Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500ml
      Hinta 3,09/kpl
      6,18/l
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,25/kpl
      46,30/kg
    • Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g Alankomaat
      Hinta 3,89/kpl
      15,56/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,14/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 1,09/kpl
      3,11/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Järvikylä timjami rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (128 arviota)

    • Keio
      3 kuukautta sitten
      Puoli teelusikallista muka paljon suolaa :D
    • Asaltti
      5 kuukautta sitten
      Maistui vain suolalta, hukkaan meni hyvä liha.
    • Janne R.
      1 vuosi sitten
      Tämä oli helpompi tehdä kuin resepti antoi ymmärtää. En käyttänyt mitään kelmukikkoja. Ja oli oikein herkullista!! Kiitos reseptistä. Fileen ostin muuten K-kaupasta ja oli oikein mureaa. Ja muuten mun mielestä suolan määrä oli hyvä, ja myös sienet sopivan rasvaisia. Suppilovahveroita ajattelen kokeilla seuraavalla kerralla tähän.
    • Kokki
      5 vuotta sitten
      Jos paistat sienet rasvassa, korvaantuu vesi rasvalla. Sienten tulisi olla kuivempia, eikä tihkua rasvaa.
    • Kikki
      6 vuotta sitten
      Ihan jees. Muutamia kertoja tehnyt. Hieman joutuu muokkamaan tätä ohjetta, jotta saa paremman ja onnistuneemman version. Suolaa on tuossa ohjeessa aivan liikaa. Sitä tulee riittämiin taikinasta, kinkusta yms. Jotain voi tehdä toisin ja ilman rasvaa. Sieniä enemmän. 1 kanamunan vaihtaminen 2 keltuaiseen. Tekemällä oppii ja näin voi muokata ohjetta.
    • Mami
      7 vuotta sitten
      Haluaisin lihan kypsempänä, en noi punaisena kun tuossa ko. Ohjelmassa.