• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Beef Wellington

Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä, joka kääritään voitaikinaan.. Tämäkin resepti vain n. 5,35€/annos*.
Beef Wellington
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 390 kcal / annos (190g)

Ainekset

6 annosta

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Ruskista filee rasvassa kuumassa pannussa noin 1 1/2 min/puoli. Ruskista myös fileen päädyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna fileen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Valmista täyte. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Hienonna kuorittu sipuli. Paista niitä rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Mausta seos timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen jäähtyä.
  4. Levitä tuorekelmun päälle vierekkäin 4 parmankinkkuviipaletta. Levitä kinkkujen päälle vajaa puolet sieniseoksesta. Nosta filee sieniseoksen päälle. Levitä loppu sieniseos tasaisesti fileen pintaan. Nosta fileen päälle yksi kinkkuviipale pitkittäin ja taivuta loput kinkkuviipaleet tiiviisti fileen ympärille kelmun avulla, jotta saat niistä tiiviin paketin.
  5. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Nosta filee taikinalevyn päälle kelmun avulla ja poista kelmu. Leikkaa lyhyiltä sivuilta hieman ylimääräistä taikinaa pois.
  6. Voitele taikinalevyjen reunat munalla. Taita ensin taikinalevyn pitkät sivut fileen päälle. Paina lyhyet sivut yhteen ja voitele kananmunalla. Käännä lyhyet sivut fileen päätyihin.
  7. Nosta Wellington leivinpaperilla vuoratun pellin päälle saumapuoli alaspäin. Voitele munalla (ja koristele taikinakuvioilla). Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja nosta Wellington 10 minuutiksi jääkaappiin odottamaan.
  8. Paista uunin keskitasolla 25-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja fileen sisälämpötila on 55-58 astetta. Tarkkaile Wellingtonia paistamisen aikana ja peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Anna fileen vetäytyä noin 10-15 minuuttia ennen leikkaamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää ylimääräisen taikinan koristeluun. Leikkaa taikinasta ohuita nauhoja ja aseta nauhat Wellingtonin pinnalle ennen paistamista. Voit myös tehdä ylimääärisestä taikinasta leipätikkuja. Paista voidellut leipätikut yhtä aikaa Wellingtonin kanssa noin 15 minuuttia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 390 kcal1 620 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa24 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 27 arvostelua