• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Wellingtonin pihvi

Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä. Liha kääritään voitaikinaan yhdessä täytteen kanssa ja paistetaan uunissa.
Wellingtonin pihvi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 192 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Täyte

    • 1rkljuoksevaa rasvaseosta
    • 100gCrème Bonjour -tuorejuustoa, kantarelli
    • 1/2tltimjamia

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta.
  2. Leikkaa filee poikkisyin pihveiksi. Ruskista pihvit nopeasti rasvassa kuumassa pannussa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Valmista täyte. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Paista niitä rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Lisää tuorejuusto ja timjami. Anna seoksen jäähtyä.
  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm). (Ota taikinasta pieni pala koristelua varten.) Leikkaa taikina taikinapyörällä kuudeksi levyksi. Nosta pihvi kunkin taikinalevyn toiseen reunaan. Lusikoi täyte pihvien päälle. Voitele taikinalevyjen reunat munalla. Taita taikina pihvien sekä täytteen päälle. Ummista reunat hyvin. (Tee halutessasi koristeita syrjään jätetystä taikinasta.)
  5. Voitele nyytit munalla (ja koristele taikinakuvioilla). Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lisäksi keitettyjä porkkanoita ja parsakaalia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 192 kcal803 kJ
  • Proteiinia13,1 g
  • Hiilihydraatteja9,84 g
  • Rasvaa11,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5
  • Kotitalousopettaja27.10.2016

    Siis onko reseptin laatija aivan tosissaan ehdottamassa, että liha paistetaan pihveinä????? HALOOOOOO !!!!

  • K-Kuluttajapalvelu27.10.2016

    Hei Kotitalousopettaja, tässä reseptissä Wellingtonin pihvit ruskistetaan ja paistetaan yksitellen. Halutessaan sisäfileen voi paistaa kokonaisena https://www.k-ruoka.fi/reseptit/beef-wellington ohjeen mukaan.