
Wellingtonin pihvi
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Wellingtonin pihvi valmistetaan naudan sisäfileestä. Liha kääritään voitaikinaan yhdessä täytteen kanssa ja paistetaan uunissa.
Ainekset
6 annosta
1 pkt (500 g) | tai |
n. 800 g | naudan sisäfileetä tai |
juoksevaa rasvaseosta tai | |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
Täyte | |
---|---|
1 rs (200 g) | tai |
1 rkl | juoksevaa rasvaseosta tai |
100 g | maustettua tuorejuustoa, esim. pippuri tai |
1/2 tl | timjamia tai |
Voiteluun | |
1 | kananmuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 838 kJ / 200 kcal |
Rasva | 11,9 g |
josta tyydyttynyttä | 6,1 g |
Hiilihydraatit | 10 g |
josta sokereita | 0,4 g |
Proteiini | 12,8 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota liha huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta.
Leikkaa filee poikkisyin pihveiksi. Ruskista pihvit nopeasti rasvassa kuumassa pannussa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valmista täyte. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Paista niitä rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Lisää tuorejuusto ja timjami. Anna seoksen jäähtyä.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 x 45 cm). (Ota taikinasta pieni pala koristelua varten.) Leikkaa taikina taikinapyörällä kuudeksi levyksi. Nosta pihvi kunkin taikinalevyn toiseen reunaan. Lusikoi täyte pihvien päälle. Voitele taikinalevyjen reunat munalla. Taita taikina pihvien sekä täytteen päälle. Ummista reunat hyvin. (Tee halutessasi koristeita syrjään jätetystä taikinasta.)
Voitele nyytit munalla (ja koristele taikinakuvioilla). Paista 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lisäksi keitettyjä porkkanoita ja parsakaalia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakasteHinta 2,99/kpl5,98/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka suomalainen viljelty herkkusieni 200g 1lkHinta 3,29/kpl16,45/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,99/kpl5,98/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Pirkka Parhaat luomuherkkusieni D2-vitaminoitu 250g AlankomaatHinta 3,79/kpl15,16/kg
- Herkkusieni luomu 250g LiettuaHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Jukkolan Mustajussi 100g mustapippurituorejuustomHinta 3,69/kpl36,90/kg
- Jokilaakson Juusto Tuorejuusto pippuri 90gHinta 2,99/kpl33,22/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(140 arviota)
- 30 - 60 min3,9(14 arviota)
- 30 - 60 min3,9(95 arviota)
- alle 30 min4,1(18 arviota)
- 30 - 60 min3,5(2 arviota)
- alle 30 min4,1(23 arviota)
- 30 - 60 min3,7(34 arviota)
- yli 60 min4,0(54 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (32 arviota)
- ligma6 vuotta sittenkk
- jepjep7 vuotta sittenOikeestaan tän voi myös tehdä Pirkka jauhelihapihvistä ja voitaikinan korvata Pirkka-valmisräiskäleillä ja lämmittää mikrossa... =)
- Kotitalousopettaja8 vuotta sittenSiis onko reseptin laatija aivan tosissaan ehdottamassa, että liha paistetaan pihveinä????? HALOOOOOO !!!!
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei Kotitalousopettaja, tässä reseptissä Wellingtonin pihvit ruskistetaan ja paistetaan yksitellen. Halutessaan sisäfileen voi paistaa kokonaisena https://www.k-ruoka.fi/reseptit/beef-wellington ohjeen mukaan.