• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pippuripihvit ja maustevoi

Pippuripihvit ja maustevoi
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • alle 30 min
  • 324 kcal / 100 g

Ainekset

    • 2-3cm:n paksuinenviipale naudan sisä- tai ulkofileetä/ruokailija
    • öljyä
    • suolaa
    • mustapippuria

Maustevoi

    • 150gvoita
    • 2tlpippurisekoitusta

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin maustevoi. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin pippurisekoitus. Muotoile seos tangoksi leivinpaperin tai tuorekelmun avulla. Pakasta tanko hetkeksi tai anna jähmettyä jääkaapissa.
  2. Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Kylmä liha ei ruskistu vaan jää harmaaksi ja pihvit kuivuvat. Sivele pihvit öljyllä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvit useammassa erässä. Käännä pihvi heti kun ensimmäiset pisarat lihasnestettä nousevat pinnalle. Tällöin pihvi on mehevimmillään (puolikypsä eli medium). Paistoaika on 2-3 minuuttia/puoli.
  3. Leikkaa maustevoitangosta nappeja kuumien pippuripihvien päälle sulamaan. Tarjoa lisäksi paistettuja pariisinperunoita ja höyrytettyjä kasviksia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 324 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia14,5 g
  • Hiilihydraatteja0,13 g
  • Rasvaa29,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua