• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammaspatee

Lammaspatee
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 154 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata lampaan pastijauheliha pakkauksen ohjeen mukaan. Liuota lihaliemikuutio kuumaan veteen ja anna jäähtyä. Voitele 1,5 litran suorakaiteen muotoinen vuoka ja nosta kylmään odottamaan.
  2. Puhdista sienet ja puolita kookkaimmat. Paista sienet pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota rasvassa pannulla. Sekoita jauhelihan joukkoon suola, sipulit, maksapasteija, mausteet ja jauhot. Sekoita. Lisää lopuksi munat ja lihaliemi. Sekoita mureketaikina tasaiseksi. Paista taikinasta pannulla pieni koepihvi ja tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita.
  4. Sekoita sienet ja oliivit murekkeen joukkoon ja tasoita seos vuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla tunti. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
  5. Kumoa patee salaatinlehtien päälle tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle paahdettua sipulia. Tarjoa kylmänä alkuruokana maustekurkkujen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 154 kcal646 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja3,4 g
  • Rasvaa11,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille