• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Pippuriset lihakääryleet

Pippuriset lihakääryleet on täytetty mustapippurituorejuustolla ja sienillä.
Pippuriset lihakääryleet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta

Paistamiseen

    • voita

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa paahtopaisti poikkisyin noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet työlaudalle. Nuiji ne kevyesti ohuemmiksi ja ripottele pinnalle 1 tl suolaa. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Puolita ja viipaloi juusto. Hienonna timjami. Ripottele lihaviipaleiden päälle noin puolet timjamista.
  2. Aseta viipaleiden reunaan herkkusieni- ja juustoviipaleet. Kääri lihat tiiviiksi rulliksi ja kiinnitä ne cocktailtikuilla. Säästä loput herkkusieniviipaleet kastiketta varten.
  3. Ruskista kääryleet valurautapannulla tai paistokasarissa rasvassa kauniin ruskeiksi joka puolelta. Siirrä kääryleet uunivuokaan tai pataan ja poista niistä samalla varovasti cocktailtikut.
  4. Kaada kuumalle pannulle loput herkkusieniviipaleet. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää kerma, ½ tl suolaa ja timjami. Kaada kastike lihakääryleiden päälle. Peitä vuoka foliolla tai kannella. Hauduta 180-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes kääryleet ovat mureita. Tarjoa lihakääryleet perunoiden ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 300 kcal1 270 kJ
  • Proteiinia30 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3