Beurre blanc eli voikastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Beurre blanc eli voikastike

Beurre blanc eli voikastike on tyypillinen ranskalainen peruskastike, joka sopii vaalealle kalalle. Kokeile myös parsan kanssa. Noin 0,65€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää kattilaan viini, vesi ja etikka. Keitä lientä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin kolmasosa.
  3. Kuutio kylmä voi. Lisää voikuutioita koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes voi on sekoittunut kastikkeeseen nopeasti ja tasaisesti. Älä anna kastikkeen kiehahtaa.
  4. Siivilöi kastike. Vatkaa kastike kuohkeaksi ennen tarjoilua. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa vaalean kalan kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille