• Erityisruokavaliot

Portviinikastike

Hieman makea portviinikastike sopii hyvin tarjottavaksi poron- tai naudanfileepihvien kanssa. N. 1,80€/annos.
Portviinikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 23,7 kcal / annos (65g)

Ainekset

6 annosta
    • 3-4(100 g)salottisipulia
    • 3timjaminoksaa
    • 3(50 g)herkkusientä
    • 1rklvoita
    • 3dlportviiniä
    • 1lvettä
    • 2Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia, Rich
    • Beef
    • 6kokonaista mustapippuria
    • 2laakerinlehteä
    • n. 1/2dltummaa suurustetta (Maizena)
    • (suolaa)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi herkkusienet ja sellerit. Ruskista sipulit, herkkusienet ja sellerit rasvassa kattilassa. Lisää joukkoon myös timjaminoksat.
  2. Lisää portviini ja keitä kasaan ilman kantta siten, että nesteen määrä puolittuu.
  3. Lisää kattilaan vesi, annosfondit, pippurit ja laakerinlehdet. Keitä kunnes kastikkeesta on jäljellä noin 2/3.
  4. Siivilöi kastike. Kiehauta ja lisää suuruste sekoittaen. Keitä parin minuutin ajan. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa kastike esimerkiksi poron- tai naudanfileepihvien kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 23,7 kcal99,1 kJ
  • Proteiinia0,29 g
  • Hiilihydraatteja2,1 g
  • Rasvaa0,74 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1