Punaviinikastike
Klassikkokastike on täydellinen pari pihveille ja paisteille.
- 6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2(150 g)porkkanaa
- 1(80 g)palsternakka
- 1/4(à 150 g)juuriselleriä
- 2(80 g)salottisipulia
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklPirkka voita
- 1/4tlsuolaa
- 1tlvalko- tai omenaviinietikkaa
- 5dlpunaviiniä
- 1rosmariininoksa
- 5dllihalientä tai
- 5dlvettä ja 1 lihaliemikuutio
- 1rklPirkka voita
- 1/2-1tlsokeria)
- 1/2-1rklmaissitärkkelystä)
Valmistus
30 - 60 min- Kuori kastikkeen juurekset ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynsi.
- Kuumenna voi kattilassa ja kuullota kasviksia hetki sekoitellen. Lisää suola ja viinietikka. Anna kiehahtaa, kunnes viinietikka on haihtunut. Lisää punaviini ja anna seoksen kiehua, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet, eli noin 15 min.
- Siivilöi liemi. Lisää lihaliemi (tai vesi ja liemikuutio) ja rosmariini. Keitä hiljalleen, kunnes jäljellä on jälleen noin puolet. Poista rosmariininoksa ja siivilöi tarvittaessa.
- Lisää lopuksi kastikkeeseen voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Tarkista maku, ja lisää suolaa, mustapippuria tai sokeria tarvittaessa. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
- Punaviinikastike sopii pihvien ja paistien kanssa tarjottavaksi.
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ehkei kannata merkitä ryhmään "maidoton", jos reseptissä on useampaan kertaan voita.
Mni, kiitos huomiostasi, korjaamme asian.
Punaviinikastikkeen on tekeydyttävä vrk jääkaapissa ennen tarjoilua