PunaviinikastikeReseptin teki kumppani

Punaviinikastike

Klassikkokastike on täydellinen pari pihveille ja paisteille.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 2(150 g)porkkanaa
    • 1(80 g)palsternakka
    • 1/4(à 150 g)juuriselleriä
    • 2(80 g)salottisipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklPirkka voita
    • 1/4tlsuolaa
    • 1tlvalko- tai omenaviinietikkaa
    • 5dlpunaviiniä
    • 1rosmariininoksa
    • 5dllihalientä tai
    • 5dlvettä ja 1 lihaliemikuutio
    • 1rklPirkka voita
    • 1/2-1tlsokeria)
    • 1/2-1rklmaissitärkkelystä)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori kastikkeen juurekset ja leikkaa isoiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota kasviksia hetki sekoitellen. Lisää suola ja viinietikka. Anna kiehahtaa, kunnes viinietikka on haihtunut. Lisää punaviini ja anna seoksen kiehua, kunnes nesteestä on jäljellä noin puolet, eli noin 15 min.
  3. Siivilöi liemi. Lisää lihaliemi (tai vesi ja liemikuutio) ja rosmariini. Keitä hiljalleen, kunnes jäljellä on jälleen noin puolet. Poista rosmariininoksa ja siivilöi tarvittaessa.
  4. Lisää lopuksi kastikkeeseen voi ja sekoita, kunnes se on sulanut. Tarkista maku, ja lisää suolaa, mustapippuria tai sokeria tarvittaessa. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen pieneen vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
  5. Punaviinikastike sopii pihvien ja paistien kanssa tarjottavaksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua