• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Fenkolisinisimpukat

Fenkolisinisimpukat valmistat kätevästi pakastetuista sinisimpukoista. Herkullisen liemen kanssa maistuu tuore, vaalea leipä.
Fenkolisinisimpukat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 180 kcal / annos (220g)

Ainekset

4 annosta
    • 1pkt(450 g)Pirkka sinisimpukoita (kuorellisia, pakaste)
    • 1(300 g)fenkoli
    • 2(50 g)salottisipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlpippuria
    • 2dlkuivaa valkoviiniä
    • 1/2dlvettä
    • 1/2-1dlPirkka vispikermaa
    • 1/4dltuoretta oreganoa hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Poista fenkolista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Kuullota fenkolia ja sipuleita pannulla rasvassa pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää pannulle valkoviini ja vesi. Anna kiehahtaa. Lisää jäiset simpukat ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 3-5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Poista avautumattomat simpukat.
  4. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna liemi. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa. Tarjoa sinisimpukat liemineen alkuruokana tuoreen vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 180 kcal765 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille