Juustomestarin syksyinen keitto
Täyteläinen juustokeitto sopii mainiosti alkukeitoksi saaristolaisleivän kanssa. Resepti: Ålands Mejeriet
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 400gpalsternakkaa
- 200gvarsiselleriä
- 60gsalottisipulia
- 1valkosipulinkynsi
- rypsiöljyä
- 50gvoita
- 1 1/2dlvalkoviiniä
- 3dlkanalientä tai vettä
- 3dlkermaa
- 200gPirkka Parhaat kartanojuustoa
- 1rklsitruunanmehua
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 100gpekonia
- n. 1/2dllehtipersiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja kuutioi palsternakka. Viipaloi varsiselleri. Kuori ja viipaloi myös salottisipuli ja valkosipuli.
- Kuullota kasviksia rypsiöljyssä kattilassa keskilämmöllä 5-8 minuuttia tai kunnes kasvikset alkavat kypsyä ja ovat läpikuultavia.
- Lisää voi ja valkoviini ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää kanaliemi tai vesi ja hauduta kasvikset kypsiksi miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Raasta juusto. Lisää lopuksi kerma ja juustoraaste ja anna hautua kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto teho- tai sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa nestettä. Siivilöi keitto hienon siivilän läpi, näin saat tasaisemman lopputuloksen. Mausta keitto lopuksi sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kuutioi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Valuta ylimääräinen rasva pois ja lisää lehtipersilja. Tarjoa keitto rapean pekonin ja saaristolaisleivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata pekonin Pirkka juureslastuilla. Keittoa riittää alkuruoaksi 4:lle henkilölle. Jos haluat tarjota keiton pääruoaksi, tee keittoa kaksinkertainen annos.Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi