• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kana bibimbapReseptin teki kumppani

Kana bibimbap

Bibimbap on korealainen ruoka, joka kootaan näyttäväksi annoksiksi kulhoon. Tämän bibimbapin pääraaka-aineeksi on valittu kana.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gohuen ohut broilerin fileetä
    • 1rklchilijauhetta
    • 1rklhunajaa
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2tlseesamiöljyä
    • 1tlPirkka soijakastiketta
    • 1tlseesaminsiemeniä
    • 2dltäysjyväriisiä
    • 1kurkku
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlseesamiöljyä
    • 1/2tlriisiviinietikkaa
    • 100gtuoretta pinaattia
    • 2tlruokaöljyä
    • 2Pirkka porkkanaa
    • 100gituja
    • 4kananmunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin marinadi. Sekoita chilijauhe, hunaja, omenasose, valkosipulinkynnet, seesamiöljy, soijakastike ja seesaminsiemenet keskenään.
  2. Hiero marinadi broilerin fileisiin ja anna marinoitua jääkaapissa parin tunnin ajan. Pyyhi marinadi pois fileistä ja paista broilerit kypsiksi pannulla.
  3. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja mausta viipaleet suolalla, seesamiöljyllä ja riisiviinietikalla.
  5. Paista pinaatti pikaisesti kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
  6. Raasta porkkana.
  7. Paista kananmunat.
  8. Jaa riisi kulhoihin ja asettele riisin päälle viipaloitua broileria, kurkkuviipaleita, paistettua pinaattia, porkkanaraastetta ja ituja. Asettele annosten päälle paistetut kananmunat.
  9. Tarjoa bibimbapin kanssa korealaista chilitahnaa gochujangia.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua