Grillattu lohi ja riisinuudelisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu lohi ja riisinuudelisalaatti

Valmista raikas kesälounas grillatusta lohesta ja mintulla maustetusta riisinuudelisalaatista. Herkullisen salaatti sopii myös hyvin piknik-evääksi. Noin 6,90€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Grillattu lohi

    • 650glohi- tai kirjolohifileetä
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1tltuoretta inkivääriä hienonnettuna
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 1-2kevätsipulin vartta hienonnettuna

Riisinuudelisalaatti

    • 1/2pkt(à 180 g)riisinuudeleita (esim. Santa Maria)
    • 1/4(400 g)varhaiskaalia
    • 2(160 g)keskikokoista porkkanaa
    • 1dlPirkka suolapähkinöitä
    • 1ruukkutuoretta minttua
    • 1/2dlsuolapähkinöitä hienonnettuna

Kastike

    • 1valkosipulinkynsi
    • 3rkllimetinmehua
    • 2rklseesamiöljyä
    • 2rklkalakastiketta
    • 1 1/2rklhunajaa
    • 1rklriisiviinietikkaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa lohifilee nahallisiksi annospaloiksi. Sekoita soija, valkosipuli, hunaja, tuore inkivääri ja suola keskenään ja laita lohipalat marinoitumaan vähintään tunniksi jääkaappiin.
  2. Valmista kastike. Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat ja hienonna se. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
  3. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Valuta nuudelit ja sekoita kastike niiden joukkoon. Leikkaa nuudeleita saksilla hieman lyhyemmiksi, jotta niitä on helpompi syödä.
  4. Perkaa tuoreet herneet tai sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vuole juustohöylällä kaalista ohuita suikaleita. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä vinottain ohuita viipaleita. Hienonna suolapähkinät ja minttu.
  5. Sekoita isossa kulhossa sekaisin riisinuudelit, joiden seassa on kastike, sekä kaikki muut salaatin ainekset. Koristele hienonnetuilla suolapähkinöillä ja mintulla.
  6. Grillaa lohipalat kypsiksi ja koristele kevätsipulilla. Tarjoa riisinuudelisalaatti grillatun lohen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos käytät pakasteherneitä, lisää ne salaattiin vasta ennen tarjoamista, jotta herneet eivät menetä väriään. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Anja13.6.2018

    Olisi kiva saada näille kastikkeille myös joku nopeampi "pullossa" oleva yksi vaihtoehto, muuten tosi kiva resepti :)