Grillattu lohi ja riisinuudelisalaatti
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Valmista raikas kesälounas grillatusta lohesta ja mintulla maustetusta riisinuudelisalaatista. Herkullisen salaatti sopii myös hyvin piknik-evääksi.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Grillattu lohi | |
---|---|
650 g | lohi- tai kirjolohifileetä tai |
2 rkl | tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 tl | tai |
1 tl | tuoretta inkivääriä hienonnettuna tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
1–2 | kevätsipulin vartta hienonnettuna tai |
Riisinuudelisalaatti | |
1/2 pkt (à 180 g) | riisinuudeleita (esim. Santa Maria) tai |
1/4 (400 g) | varhaiskaalia tai |
200 g | tuoreita perattuja herneitä tai tai |
2 (160 g) | keskikokoista porkkanaa tai |
1 dl | tai |
1 ruukku | tuoretta minttua tai |
1/2 dl | suolapähkinöitä hienonnettuna tai |
Kastike | |
1 (20 g) | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
3 rkl | limetinmehua tai |
2 rkl | paahdettua seesamiöljyä tai |
2 rkl | kalakastiketta tai |
1 1/2 rkl | hunajaa tai |
1 rkl | riisiviinietikkaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa lohifilee nahallisiksi annospaloiksi. Sekoita soija, valkosipuli, hunaja, tuore inkivääri ja suola keskenään ja laita lohipalat marinoitumaan vähintään tunniksi jääkaappiin.
Valmista kastike. Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat ja hienonna se. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Valuta nuudelit ja sekoita kastike niiden joukkoon. Leikkaa nuudeleita saksilla hieman lyhyemmiksi, jotta niitä on helpompi syödä.
Perkaa tuoreet herneet tai sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vuole juustohöylällä kaalista ohuita suikaleita. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä vinottain ohuita viipaleita. Hienonna suolapähkinät ja minttu.
Sekoita isossa kulhossa sekaisin riisinuudelit, joiden seassa on kastike, sekä kaikki muut salaatin ainekset. Koristele hienonnetuilla suolapähkinöillä ja mintulla.
Grillaa lohipalat kypsiksi ja koristele kevätsipulilla. Tarjoa riisinuudelisalaatti grillatun lohen kanssa.
Vinkki! Jos käytät pakasteherneitä, lisää ne salaattiin vasta ennen tarjoamista, jotta herneet eivät menetä väriään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(268 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(29 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(5 arvostelua)
- yli 60 min4,6(118 arvostelua)
- yli 60 min3,8(19 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(6 arvostelua)
- yli 60 min4,2(86 arvostelua)
- yli 60 min4,0(56 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (33 arvostelua)
- Anja4 vuotta sittenOlisi kiva saada näille kastikkeille myös joku nopeampi "pullossa" oleva yksi vaihtoehto, muuten tosi kiva resepti :)