Grillattu lohi ja riisinuudelisalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Grillattu lohi ja riisinuudelisalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Valmista raikas kesälounas grillatusta lohesta ja mintulla maustetusta riisinuudelisalaatista. Herkullisen salaatti sopii myös hyvin piknik-evääksi.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Grillattu lohi

650 g
 
lohi- tai kirjolohifileetä
tai
2 rkl
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai
1–2
 
kevätsipulin vartta hienonnettuna
tai

Riisinuudelisalaatti

1/2 pkt (à 180 g)
 
riisinuudeleita (esim. Santa Maria)
tai
1/4 (400 g)
 
varhaiskaalia
tai
200 g
 
 
tuoreita perattuja herneitä
tai
tai
2 (160 g)
 
keskikokoista porkkanaa
tai
1 dl
 
tai
1 ruukku
 
tuoretta minttua
tai
1/2 dl
 
suolapähkinöitä hienonnettuna
tai

Kastike

1 (20 g)
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
3 rkl
 
limetinmehua
tai
2 rkl
 
paahdettua seesamiöljyä
tai
2 rkl
 
kalakastiketta
tai
1 1/2 rkl
 
hunajaa
tai
1 rkl
 
riisiviinietikkaa
tai

Ravintosisältö

Energia
641 kJ / 153 kcal
Rasva
8,5 g
josta tyydyttynyttä
1,5 g
Hiilihydraatit
9 g
josta sokereita
4,2 g
Proteiini
9,1 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa lohifilee nahallisiksi annospaloiksi. Sekoita soija, valkosipuli, hunaja, tuore inkivääri ja suola keskenään ja laita lohipalat marinoitumaan vähintään tunniksi jääkaappiin.

Valmista kastike. Poista chilistä kanta, siemenet ja valkoiset osat ja hienonna se. Hienonna myös kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Valuta nuudelit ja sekoita kastike niiden joukkoon. Leikkaa nuudeleita saksilla hieman lyhyemmiksi, jotta niitä on helpompi syödä.

Perkaa tuoreet herneet tai sulata pakasteherneet pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vuole juustohöylällä kaalista ohuita suikaleita. Kuori porkkanat ja leikkaa niistä vinottain ohuita viipaleita. Hienonna suolapähkinät ja minttu.

Sekoita isossa kulhossa sekaisin riisinuudelit, joiden seassa on kastike, sekä kaikki muut salaatin ainekset. Koristele hienonnetuilla suolapähkinöillä ja mintulla.

Grillaa lohipalat kypsiksi ja koristele kevätsipulilla. Tarjoa riisinuudelisalaatti grillatun lohen kanssa.

Vinkki! Jos käytät pakasteherneitä, lisää ne salaattiin vasta ennen tarjoamista, jotta herneet eivät menetä väriään.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml
    Hinta 1,99/kpl
    13,27/l
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,89/kpl
    4,45/kg
  • Pirkka suolapähkinät 150g
    Hinta 1,79/kpl
    11,93/kg
  • Pirkka mieto punainen chili 50g 1lk
    Hinta 1,49/kpl
    29,80/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Porkkana 500g ES/IT 1lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kpl
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (39 arviota)

  • Anja
    5 vuotta sitten
    Olisi kiva saada näille kastikkeille myös joku nopeampi "pullossa" oleva yksi vaihtoehto, muuten tosi kiva resepti :)