• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Birgitan torttu

Birgitan torttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 annosta
  • 30 - 60 min
  • 248 kcal / annos (85g)

Ainekset

15 annosta

Täyte

Koristeluun

    • 25-50gtummaa suklaata

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kääntele riisimurot vaahdon joukkoon. Voitele leivinpaperi ja aseta se uunipellille. Levitä taikina sen päälle kahdeksi yhtä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paista 125-asteisen uunin keskiosassa noin tunti. Käännä lämpö pois uunista ja jätä torttupohjat uuniin vielä noin 15 minuutiksi. Siirrä pohjat ritilälle ja poista leivinpaperi, kun levyt ovat vielä lämpimiä.
  2. Valmista täyte. Sekoita keltuaiset ja sokeri pinnoitetussa kattilassa. Lisää kerma ja jauhot. Keitä sekoitellen kunnes täyte sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu rasva koko ajan sekoittaen. Mausta täyte sitrusliköörillä ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Valuta mandariinilohkojen liemi.
  3. Nosta toinen marenkilevyistä tarjoiluvadille ja levitä päälle kiisseli, kermavaahto ja mandariinilohkot. Nosta toinen levy täytteen päälle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa ja valuta raidoiksi tortun pinnalle.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 248 kcal1 040 kJ
  • Proteiinia2,6 g
  • Hiilihydraatteja27,2 g
  • Rasvaa13,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille