Sitruunatorttu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Sitruunatorttu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä torttupohja ja raikkaan sitruunainen täyte ovat tämän suussa sulavan sitruunatortun salaisuus. Tarjoa sitruunatorttu marjojen ja kermavaahdon kanssa.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2–3 rkl
     
    sokeria
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    75 g
     
    tai
    (1 rkl
     
    vettä)
    tai

    Täyte

    75 g
     
    tai
    1 1/4 dl
     
    sitruunanmehua
    tai
    2
     
    sitruunan raastettu kuori
    tai
    2 1/4 dl
     
    sokeria
    tai
    120 g
     
    kuoretonta mantelijauhetta
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 158 kJ / 277 kcal
    Rasva
    16 g
    josta tyydyttynyttä
    7,1 g
    Hiilihydraatit
    25,4 g
    josta sokereita
    18,2 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Sekoita pohjataikinan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon voi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.

    Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

    Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    Täytettä varten sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu. Sekoita sulatetun voin joukkoon. Lisää sokeri ja mantelijauhe ja sekoita. Vaahdota munat ja sekoita muun täytteen joukkoon.

    Kaada täyte pohjan päälle ja jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kanssa.

    Sitruunatorttu on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Meira Mantelijauhe 80g pussi
      Hinta 2,65/kpl
      33,13/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Pirkka sitruuna
      Hinta n. 0,42/kpl
      2,19/kg
    • Foodin Luomu Mantelijauho 350g
      Hinta 9,29/kpl
      26,54/kg
    • Salliselta Mantelijauhe 400g
      Hinta 8,29/kpl
      20,72/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (72 arviota)

    • Lemonstolemoncake
      10 kuukautta sitten
      Ihana torttu, helppo tehdä gluteenittomana! Omaan makuun sokeria voi tosin laittaa vähän vähemmän ja jauhojen määrää taisin vähän lisätä pohjan valmistuksessa.
    • Ainoa
      10 kuukautta sitten
      Mahatavan herkullinen ja mehevä torttu, meni meillä heti suosikkilistan kärkeen. Helppo muuntaa gluteenittomaksi :)
    • SitruunanYstävä
      3 vuotta sitten
      Todellista herkkua!!
    • KeittiöKampela
      4 vuotta sitten
      Ihanan makuista, mutta joku taisi mennä pieleen pohjan kanssa, koska siitä tuli tosi kova? Ei kai sen pohjan kuulu olla kova? Piti kyllä piirakan hyvin kasassa, mutta...
    • Ei hyvä
      5 vuotta sitten
      Ei noussut vaan lätsähti uunissa. Liian makea myös 😕
    • Annika
      5 vuotta sitten
      Tosi hyvä ja ihanan sitruunainen. Mantelijauho tuo pehmeyttä. Söin vuosi sitten Italiassa aivan taivaallista sitruunakakkua ja olen metsästänyt reseptiä siihen siitä asti. Tämä on jo hyvin lähellä sitä ellei olekin se.
    • Jemina Julia josefiina
      5 vuotta sitten
      Hei minkä verran on 120g mantelijauhetta deseinä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Jemina Julia josefiina, 120 g mantelijauhetta on noin 2,5 dl.
    • fammu75
      8 vuotta sitten
      Vau! Jos sietää mantelia ja sitruunaa niin tosi hyvä torttu. Eikä edes vaikea valmistaa.