Sitruunatorttu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Mehevä torttupohja ja raikkaan sitruunainen täyte ovat tämän suussa sulavan sitruunatortun salaisuus. Tarjoa sitruunatorttu marjojen ja kermavaahdon kanssa.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2–3 rkl | sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
75 g | tai |
(1 rkl | vettä) tai |
Täyte | |
75 g | tai |
1 1/4 dl | sitruunanmehua tai |
2 | sitruunan raastettu kuori tai |
2 1/4 dl | sokeria tai |
120 g | kuoretonta mantelijauhetta tai |
4 | kananmunaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 158 kJ / 277 kcal |
Rasva | 16 g |
josta tyydyttynyttä | 7,1 g |
Hiilihydraatit | 25,4 g |
josta sokereita | 18,2 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita pohjataikinan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon voi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi.
Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi. Voitele vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Täytettä varten sulata voi kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Raasta hyvin pestyjen sitruunoiden kuori ja purista mehu. Sekoita sulatetun voin joukkoon. Lisää sokeri ja mantelijauhe ja sekoita. Vaahdota munat ja sekoita muun täytteen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja jatka kypsentämistä 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kanssa.
Sitruunatorttu on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Meira Mantelijauhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Dr. Oetker Mantelijauhe 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(22 arviota)
- 30 - 60 min4,2(11 arviota)
- 30 - 60 min2,7(19 arviota)
- 30 - 60 min4,0(96 arviota)
- yli 60 min4,0(54 arviota)
- 30 - 60 min4,0(90 arviota)
- yli 60 min3,3(80 arviota)
- 30 - 60 min4,0(85 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (75 arviota)
- Lemonstolemoncake1 vuosi sittenIhana torttu, helppo tehdä gluteenittomana! Omaan makuun sokeria voi tosin laittaa vähän vähemmän ja jauhojen määrää taisin vähän lisätä pohjan valmistuksessa.
- Ainoa1 vuosi sittenMahatavan herkullinen ja mehevä torttu, meni meillä heti suosikkilistan kärkeen. Helppo muuntaa gluteenittomaksi :)
- SitruunanYstävä4 vuotta sittenTodellista herkkua!!
- KeittiöKampela5 vuotta sittenIhanan makuista, mutta joku taisi mennä pieleen pohjan kanssa, koska siitä tuli tosi kova? Ei kai sen pohjan kuulu olla kova? Piti kyllä piirakan hyvin kasassa, mutta...
- Ei hyvä5 vuotta sittenEi noussut vaan lätsähti uunissa. Liian makea myös 😕
- Annika6 vuotta sittenTosi hyvä ja ihanan sitruunainen. Mantelijauho tuo pehmeyttä. Söin vuosi sitten Italiassa aivan taivaallista sitruunakakkua ja olen metsästänyt reseptiä siihen siitä asti. Tämä on jo hyvin lähellä sitä ellei olekin se.
- Jemina Julia josefiina6 vuotta sittenHei minkä verran on 120g mantelijauhetta deseinä.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenJemina Julia josefiina, 120 g mantelijauhetta on noin 2,5 dl.
- fammu758 vuotta sittenVau! Jos sietää mantelia ja sitruunaa niin tosi hyvä torttu. Eikä edes vaikea valmistaa.