Ruusuritarikunnan minttusuklaakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
150 g | tai |
150 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
3 | kananmunan keltuaista tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
3 | kananmunan valkuaista tai |
Kuorrutus | |
---|---|
200 g (n. 25 kpl) | tai |
3 rkl | tai |
Suklaaruusuke | |
100 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 825 kJ / 437 kcal |
Rasva | 25,2 g |
josta tyydyttynyttä | 15,5 g |
Hiilihydraatit | 47 g |
josta sokereita | 40,8 g |
Proteiini | 4,1 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä heti kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot.
Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Sulata kattilassa minttusuklaamakeiset ja sekoita joukkoon kerma. Nosta kakku tarjoiluvadille. Pane kakun alle leivinpaperisuikaleet vatia suojaamaan. Kuorruta kakku suklaaseoksella.
Sulata suklaa vesihauteessa ruusuketta varten. Käännä uunipannu pöydälle nurinpäin. Levitä suklaasula uunipannun ulkopohjalle 25 x 33 cm kokoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä uunipannu kylmään 5 minuutiksi.
Työnnä suorapäisellä teräslastalla suklaan alta noin 3 cm leveää nauhaa. Suklaanauha kaartuu rullalle. Nosta suklaarullat suoraan kakulle ruusukkeeksi. Poista kakun alta leivinpaperikaistaleet. Suklaarullat voit tehdä myös etukäteen lautaselle ja säilyttää viileässä.
Viimeistele kakku halutessasi tomusokerilla. Kakku säilyy jääkaapissa useiden päivien ajan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Plussa-etu −53 %Fazer taloussuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/5 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Plussa-etu −15 %Panda suklaa 145g tumma suklaa RFAPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,52/kgIlman Plussa-korttia 2,65/kpl (18,28/kg)
- Plussa-etu −53 %Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 10,00/5 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- yli 60 min4,7(15 arviota)
- yli 60 min4,1(26 arviota)
- yli 60 min4,4(21 arviota)
- yli 60 min5,0(8 arviota)
- yli 60 min4,5(101 arviota)
- yli 60 min3,3(76 arviota)
- yli 60 min3,2(34 arviota)
Arvostele resepti
- Äippänen7 kuukautta sittenPirkka parhaat Dark Mint täytesuklaa toimii kuorrutuksessa mainiosti. Laitoin yhden 150gr levyn ja 3rkl kermaa, siitä tuli kuorruteta ihan mukavasti.
- Marikki3 vuotta sittenTällä ohjeella olen leiponut vuosikaudet. I-ha-na kakku! <3
- NAM3 vuotta sittenTämä on yksi luottokakuistani! Onnistuu joka kerta ja paras suklaakakku, mitä olen maistanut!
- leipuri 24 vuotta sittenei onnistunut