Ruusuritarikunnan minttusuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ruusuritarikunnan minttusuklaakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Ruusuritarikunnan minttusuklaakakku on mutakakun tapaan tuhdin suklainen. Se saa mintunmaun kuorrutteesta ja nimensä koriste suklaaruusukkeista.

    Ainekset

    12 annosta
    150 g
     
    tai
    150 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    3
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3
     
    kananmunan valkuaista
    tai

    Kuorrutus

    200 g (n. 25 kpl)
     
    tai
    3 rkl
     
    tai

    Suklaaruusuke

    100 g
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 825 kJ / 437 kcal
    Rasva
    25,2 g
    josta tyydyttynyttä
    15,5 g
    Hiilihydraatit
    47 g
    josta sokereita
    40,8 g
    Proteiini
    4,1 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä heti kun suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, keltuaiset ja vehnäjauhot.

    Vaahdota valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto kevyesti nostelemalla taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 35 minuuttia. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Kakku saa jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

    Sulata kattilassa minttusuklaamakeiset ja sekoita joukkoon kerma. Nosta kakku tarjoiluvadille. Pane kakun alle leivinpaperisuikaleet vatia suojaamaan. Kuorruta kakku suklaaseoksella.

    Sulata suklaa vesihauteessa ruusuketta varten. Käännä uunipannu pöydälle nurinpäin. Levitä suklaasula uunipannun ulkopohjalle 25 x 33 cm kokoiseksi ohueksi levyksi. Siirrä uunipannu kylmään 5 minuutiksi.

    Työnnä suorapäisellä teräslastalla suklaan alta noin 3 cm leveää nauhaa. Suklaanauha kaartuu rullalle. Nosta suklaarullat suoraan kakulle ruusukkeeksi. Poista kakun alta leivinpaperikaistaleet. Suklaarullat voit tehdä myös etukäteen lautaselle ja säilyttää viileässä.

    Viimeistele kakku halutessasi tomusokerilla. Kakku säilyy jääkaapissa useiden päivien ajan.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −53 %
      Fazer taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 10,00/5 kpl
      10,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Plussa-etu −15 %
      Panda suklaa 145g tumma suklaa RFA
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      15,52/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,65/kpl (18,28/kg)
    • Plussa-etu −53 %
      Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 10,00/5 kpl
      10,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,29/kpl (21,45/kg)
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,8 (53 arviota)

    • Äippänen
      7 kuukautta sitten
      Pirkka parhaat Dark Mint täytesuklaa toimii kuorrutuksessa mainiosti. Laitoin yhden 150gr levyn ja 3rkl kermaa, siitä tuli kuorruteta ihan mukavasti.
    • Marikki
      3 vuotta sitten
      Tällä ohjeella olen leiponut vuosikaudet. I-ha-na kakku! <3
    • NAM
      3 vuotta sitten
      Tämä on yksi luottokakuistani! Onnistuu joka kerta ja paras suklaakakku, mitä olen maistanut!
    • leipuri 2
      4 vuotta sitten
      ei onnistunut