Bolognan perunavuoka
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Jauheliha-perunavuoka on helppo valmistaa, kun hyödynnät puolivalmisteita. Tämä arkiruoka maistuu myös perheen pienimmille.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 ps (500 g) | tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 ps (200 g) | tai |
2 rkl | juoksevaa margariinia tai |
1 rs (250 g) | Pirkka naudan vähärasvaista jauhelihaa tai |
1 ps (250 g) | tai |
1 prk (390 g) | tai |
3 dl | vettä tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
2 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Voitele laakea uunivuoka. Levitä vuokaan perunasuikaleet ohueksi kerrokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta vuoka uunin alimmalle tasolle ja kytke uuni 200 asteeseen.
Kuullota sipulikuutiot rasvassa. Levitä sipulit tasaisesti perunakerroksen päälle. Pane vuoka takaisin uuniin ja anna kypsyä kastikkeen valmistamisen ajan, noin 15 minuuttia.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kaada joukkoon kasvissuikaleet ja kuullota muutama minuutti. Sekoita joukkoon pastakastike, vesi ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
Ota perunat uunista, kun sipulit alkavat saada väriä. Levitä jauhelihakastike perunakerroksen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä 20–25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(160 arviota)
- 30 - 60 min4,8(24 arviota)
- yli 60 min3,9(183 arviota)
- 30 - 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
- 30 - 60 min3,8(44 arviota)
- yli 60 min4,1(53 arviota)
- 30 - 60 min4,0(20 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (72 arviota)