• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Penan makkara-perunalaatikko

Penan makkara-perunalaatikko on herkullinen ja helppotekoinen perusruoka, joka maistuu kaikenikäisille.
Penan makkara-perunalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 99 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja viipaloi lenkkimakkara puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Ruskista viipaleet kevyesti paistinpannussa.
  2. Mittaa padan pohjalle 2 dl vettä ja lisää fondi. Kaada pataan pussista kerros valkosipuliperunoita. Levitä päälle kasvissuikaleita ja makkaraviipaleita. Ripottele pinnalle rakuunaa.
  3. Lisää pataan loput aineet kerroksittain niin, että päälle tulee perunakerros. Sekoita loppuveden joukkoon vehnäjauhot. Kaada seos pataan.
  4. Kuumenna pata ensin kiehuvaksi levyllä. Siirrä pata 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi. Tarjoa makkara-perunalaatikon kanssa etikkapunajuuria ja maustekurkkuja.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 99 kcal414 kJ
  • Proteiinia3,46 g
  • Hiilihydraatteja9,2 g
  • Rasvaa5,58 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua