Borssikeitto
Borssikeitto on venäläinen klassikko, joka lämmittää kylmänä päivänä. Nokare smetanaa viimeistelee keiton. Noin. 1,20 €/annos.*
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- n. 500gPirkka valkokaalia
- 1tlk(700 g/470 g)Pirkka kokonaisia punajuuria mausteliemessä tai
- 3(n. 400 g)Pirkka punajuurta (tuore)
- 2(200 g)porkkanaa
- 1iso (120 g)Pirkka sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 300gnaudan sisäpaistisuikaleita
- 1rklöljyä
- 2lvettä
- 3rklPirkka kasvisfondia
- 1 1/2tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1tltimjamia
Lisäksi
- 1prk(120 g)Pirkka smetanaa
- 1dltuoretta basilikaa hienonnettuna tai
- tuoretta timjamia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Suikaloi kaali. Raasta valutetut punajuuret karkeaksi raasteeksi. (Jos käytät tuoreita punajuuria, kuori ja suikaloi ne). Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihasuikaleet rasvassa suuressa kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kaada vesi ja fondi kattilaan. Kiehauta.
- Lisää kaali ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan loput kasvikset, tomaattisose ja mausteet. Hauduta keittoa noin 45 minuuttia.
- Sekoita smetana ja hienonnettu yrtti. Tarjoa smetana keiton kanssa.
Tiesitkö että...
Jos käytät tuoreita punajuuria, lisää keittoon 2 rkl etikkaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Borssi on Ukrainalainen kansalainen keitto!!!!!
Niin. Tein siis tummasta soijarouheesta naudan sijaan. Tuli herkullista, mutta edukasta. 😉
Todella herkullista tuli! Mums!
n. 9,40€/annos. Aika kallista....
Elma, kiitos hyvästä huomiosta. Mainitsemasi annoshinta tarkoittaa virheellisesti koko valmistettavaa keittoa. Yhden annoksen hinta on noin 1,20 €. Korjaamme tiedon reseptiin.
Korvasin lihan tummalla soijarouheella. Tuli edullisempaa ja silti tosi herkullista! Kiitos oikein paljon! Muutenkin täältä löytyy hyvät reseptit. Melkein aina katson ensin KRuoka resepteistä, kun mietin mitä tekisin. 🙂
Borssimestari, mikäli keiton tekee etikkapunajuurista, tulee niistä keittoon kaivattua etikkaista makua. Jos keittoon käyttää tuoreita punajuuria, kannattaa keittoon lisätä 2 rkl etikkaa.
Wait, what?! Missä on tärkein, eli etikka? Eihän nyt borssi ole borssi ilman etikkaa.