Borssikeitto
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Borssikeitto on alunperin ukrainalainen punajuurikeitto, joka lämmittää kylmänä päivänä. Nokare smetanaa viimeistelee keiton.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
- n. 500 g Pirkka valkokaalia
- 1 tlk (700 g/470 g) Pirkka kokonaisia punajuuria mausteliemessä tai 3 (n. 400 g) Pirkka punajuurta (tuore)
- 2 (200 g) porkkanaa
- 1 iso (120 g) Pirkka sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 300 g naudan sisäpaistisuikaleita
- 1 rkl öljyä
- 2 l vettä
- 3 rkl Pirkka kasvisfondia
- 2 rkl Pirkka tomaattisosetta
- 1 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl timjamia
Lisäksi
- 1 prk (120 g) Pirkka smetanaa
- 1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai tuoretta timjamia hienonnettuna
Ravintosisältö
- Energia163 kJ / 39 kcal
- Rasva1,7 g
- josta tyydyttynyttä0,8 g
- Hiilihydraatit3,3 g
- josta sokereita2,6 g
- Proteiini2,2 g
- Suola0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Suikaloi kaali. Raasta valutetut punajuuret karkeaksi raasteeksi. (Jos käytät tuoreita punajuuria, kuori ja suikaloi ne). Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihasuikaleet rasvassa suuressa kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kaada vesi ja fondi kattilaan. Kiehauta.
- Lisää kaali ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan loput kasvikset, tomaattisose ja mausteet. Hauduta keittoa noin 45 minuuttia.
- Sekoita smetana ja hienonnettu yrtti. Tarjoa smetana keiton kanssa.
Jos käytät tuoreita punajuuria, lisää keittoon 2 rkl etikkaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka valkokaali pala pakattuHinta n. 2,69/kpl2,99/kg
- Pirkka kokonaiset punajuuret mausteliemessä 700g/470gHinta 2,55/kpl5,43/kg
- Pirkka Kasvisfondi 180mlHinta 3,25/kpl18,06/l
- Pirkka tomaattisose 200gHinta 1,55/kpl7,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka timjami 9gHinta 0,65/kpl72,22/kg
- Pirkka smetana 35% 120g laktoositonHinta 1,29/kpl10,75/kg
- Basilika rkk luomu Suomi 1lkHinta 2,99/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka suomalainen valkokaalisuikale 200gHinta 1,69/kpl8,45/kg
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 2,89/kpl2,89/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- SipuliHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,99/kpl2,83/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Naudan sisäpaisti palanaHinta 22,95/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Plussa-etu −20 %Maggi Kasvisfondi 160g Pastöroitu kasvisliemi.Plussa-kortillaEtuhinta 2,31/kpl14,44/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (18,06/kg)
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130gHinta 1,25/kpl9,62/kg
- Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree vihanneksilla 130gHinta 1,65/kpl12,69/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Meira Timjami 13g pussi mausteHinta 0,99/kpl76,15/kg
- Pirkka Luomu timjami 14gHinta 2,19/kpl156,43/kg
- Juustoportti smetana 130g laktoositonHinta 1,35/kpl10,38/kg
- Arla Lempi smetana 150g laktoositonHinta 1,79/kpl11,93/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Timjami jättiruukku ItaliaEtuhinta 3,49/kplnorm. 3,99/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(146 arviota)
- 30 - 60 min4,2(37 arviota)
- 30 - 60 min3,6(13 arviota)
- Video30 - 60 min3,7(120 arviota)
- 30 - 60 min3,7(244 arviota)
- 30 - 60 min3,9(74 arviota)
- 30 - 60 min4,2(61 arviota)
- 30 - 60 min3,5(55 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (171 arviota)
- eijjari3 kuukautta sittenErinomainen keitto, lisäsin peuranlihaa.
- Marjaana3 kuukautta sittenTuli tosi hyvää !
- Jamppa8 kuukautta sittenEikös borsch-keittoon kuulu myös fenkoli?
- Mara1 vuosi sittenHyvät raaka-aineet, mutta suhteita piti muuttaa. Kaipasi myös lisää makua. Hoitui liemikuutioilla + Koskenlaskijalla.
- TeroTre1 vuosi sittenPitää koittaa huomenna. Helppo ja edullinen.
- Anu1 vuosi sittenAivan super hyvää! Lisäsin pari pientä perunaa ja yhden punajuuren enemmän niin tuli paksumpaa😋
- AikkuHoo1 vuosi sittenEtikka puuttuu ohjeesta, se tulee aika kivasti mukaan etikkapunajuurista, mutta olen joutunut lisäämään silti vähän omiani. Päälle smetanaa ja borssi on ihan parasta ruokaa. 😋
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKeltanokka, keittoon voi käyttää esimerkiksi valko- tai punaviinietikkaa.
- Keltanokka1 vuosi sittenMitä etikkaa olisi hyvä laittaa mukaan kun käyttää tuoreita punajuuria?
- Eve1 vuosi sittenNakki makkaroista siis ei Makeista...automaatti kirjoitus herjaa
- Eve1 vuosi sittenItse teen keiton makeista ,punajuuresta ja sipulista.Sekaan lihaliemikuutio ja valkopippuria,Smetanaa ja persiljaa päälle
- Kokkienkokki2 vuotta sittenHyvää tuli
- Haukilahti2 vuotta sittenHelppo tehdä vaikka käyttää tuoreita punajuuria (suosittelenkumihansikkaiden käyttöä). Mitä parempaa lihaa, sen makoisampaa. Maistuvaa koko perheelle!
- Kokeilija2 vuotta sittenHyvää keittoa syntyi. Käytin tuoteita punajuuria ja lisäsin pari ruokalusikallista etikkaa jonkun toisen ohjeen mukaan. Etikan voisi lisätä ohjeeseen tuoreiden punajuurien kohdalle.
- Pirkkailija3 vuotta sittenAnnoin kiehua kauan ja tuli herkullista. Käytin tuoreita punajuuria, en tajunnut lisätä etikkaa, käytin 2 lihakuutiota ja yhden kasviskuution sekä 1 tl suolaa kahteen litran vettä.
- Maria5 vuotta sittenBorssi on Ukrainalainen kansalainen keitto!!!!!
- AidaOu5 vuotta sittenNiin. Tein siis tummasta soijarouheesta naudan sijaan. Tuli herkullista, mutta edukasta. 😉
- AidaOu5 vuotta sittenTodella herkullista tuli! Mums!
- Elma5 vuotta sittenn. 9,40€/annos. Aika kallista....
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenElma, kiitos hyvästä huomiosta. Mainitsemasi annoshinta tarkoittaa virheellisesti koko valmistettavaa keittoa. Yhden annoksen hinta on noin 1,20 €. Korjaamme tiedon reseptiin.
- AidaOu5 vuotta sittenKorvasin lihan tummalla soijarouheella. Tuli edullisempaa ja silti tosi herkullista! Kiitos oikein paljon! Muutenkin täältä löytyy hyvät reseptit. Melkein aina katson ensin KRuoka resepteistä, kun mietin mitä tekisin. 🙂
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenBorssimestari, mikäli keiton tekee etikkapunajuurista, tulee niistä keittoon kaivattua etikkaista makua. Jos keittoon käyttää tuoreita punajuuria, kannattaa keittoon lisätä 2 rkl etikkaa.
- Borssimestari5 vuotta sittenWait, what?! Missä on tärkein, eli etikka? Eihän nyt borssi ole borssi ilman etikkaa.