Borssikeitto
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Borssikeitto on alunperin ukrainalainen punajuurikeitto, joka lämmittää kylmänä päivänä. Nokare smetanaa viimeistelee keiton.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
n. 500 g | tai |
1 tlk (700 g/470 g) 3 (n. 400 g) | tai Pirkka punajuurta (tuore) tai |
2 (200 g) | porkkanaa tai |
1 iso (120 g) | Pirkka sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
300 g | naudan sisäpaistisuikaleita tai |
1 rkl | öljyä tai |
2 l | vettä tai |
3 rkl | tai |
2 rkl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
1 tl | timjamia tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 prk (120 g) | tai |
1 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
Valmistus
30 - 60 min
Suikaloi kaali. Raasta valutetut punajuuret karkeaksi raasteeksi. (Jos käytät tuoreita punajuuria, kuori ja suikaloi ne). Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Ruskista lihasuikaleet rasvassa suuressa kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kaada vesi ja fondi kattilaan. Kiehauta.
Lisää kaali ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan loput kasvikset, tomaattisose ja mausteet. Hauduta keittoa noin 45 minuuttia.
Sekoita smetana ja hienonnettu yrtti. Tarjoa smetana keiton kanssa.
Jos käytät tuoreita punajuuria, lisää keittoon 2 rkl etikkaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
- 30 - 60 min3,9(129 arviota)
- 30 - 60 min4,1(49 arviota)
- 30 - 60 min4,2(76 arviota)
- yli 60 min4,2(269 arviota)
- 30 - 60 min4,7(29 arviota)
- 30 - 60 min3,7(96 arviota)
- 30 - 60 min4,3(48 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (96 arviota)
- Haukilahti2 kuukautta sittenHelppo tehdä vaikka käyttää tuoreita punajuuria (suosittelenkumihansikkaiden käyttöä). Mitä parempaa lihaa, sen makoisampaa. Maistuvaa koko perheelle!
- Kokeilija7 kuukautta sittenHyvää keittoa syntyi. Käytin tuoteita punajuuria ja lisäsin pari ruokalusikallista etikkaa jonkun toisen ohjeen mukaan. Etikan voisi lisätä ohjeeseen tuoreiden punajuurien kohdalle.
- Pirkkailija1 vuosi sittenAnnoin kiehua kauan ja tuli herkullista. Käytin tuoreita punajuuria, en tajunnut lisätä etikkaa, käytin 2 lihakuutiota ja yhden kasviskuution sekä 1 tl suolaa kahteen litran vettä.
- AidaOu3 vuotta sittenNiin. Tein siis tummasta soijarouheesta naudan sijaan. Tuli herkullista, mutta edukasta. 😉
- AidaOu3 vuotta sittenTodella herkullista tuli! Mums!
- Elma3 vuotta sittenn. 9,40€/annos. Aika kallista....
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenElma, kiitos hyvästä huomiosta. Mainitsemasi annoshinta tarkoittaa virheellisesti koko valmistettavaa keittoa. Yhden annoksen hinta on noin 1,20 €. Korjaamme tiedon reseptiin.
- AidaOu3 vuotta sittenKorvasin lihan tummalla soijarouheella. Tuli edullisempaa ja silti tosi herkullista! Kiitos oikein paljon! Muutenkin täältä löytyy hyvät reseptit. Melkein aina katson ensin KRuoka resepteistä, kun mietin mitä tekisin. 🙂
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenBorssimestari, mikäli keiton tekee etikkapunajuurista, tulee niistä keittoon kaivattua etikkaista makua. Jos keittoon käyttää tuoreita punajuuria, kannattaa keittoon lisätä 2 rkl etikkaa.
- Borssimestari3 vuotta sittenWait, what?! Missä on tärkein, eli etikka? Eihän nyt borssi ole borssi ilman etikkaa.