Hyppää sisältöön
Lammasjauhelihakeitto Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Lammasjauhelihakeitto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Maukas, tomaattinen lammasjauhelihakeitto tarjotaan persiljalla maustetun jogurtin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
  • 250 g karitsan jauhelihaa
  • 1 (100 g) sipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 3 (250 g) porkkanaa
  • 150 g lanttua
  • 250 g palsternakkaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 rkl öljyä
  • 12 dl vettä
  • 4 rkl Pirkka tomaattisosetta
  • 2 tl Pirkka timjamia
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • persiljaa hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 prk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    259 kJ / 62 kcal
  • Rasva
    3,5 g
  • josta tyydyttynyttä
    1,5 g
  • Hiilihydraatit
    3,7 g
  • josta sokereita
    2,9 g
  • Proteiini
    3 g
  • Suola
    0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja kuori kasvikset. Raasta porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.
  2. Ruskista jauheliha pinnoitetulla pannulla omassa rasvassaan.
  3. Kuullota kattilassa öljyssä sipulia ja valkosipulia hetki, älä ruskista. Lisää juuresraasteet ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomaattipyree, timjami, suola, mustapippuri, jauheliha ja kiehautettu vesi.
  4. Kiehauta keitto ja keitä hiljalleen 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
  5. Sekoita jogurtin joukkoon persilja ja mausteet. Tarjoa keiton kanssa persiljalla maustettua turkkilaista jogurttia ja tuoretta leipää.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,4 (36 arviota)

  • Milla
    8 vuotta sitten
    Käytin omatekoista lihalientä, muuten sama. Todella hyvää keittoa!