• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lammasjauhelihakeitto

Lammasjauhelihakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 180 kcal / annos (430g)

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja kuori kasvikset. Raasta porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.
  2. Ruskista jauheliha pinnoitetulla pannulla omassa rasvassaan.
  3. Kuullota kattilassa öljyssä sipulia ja valkosipulia hetki, älä ruskista. Lisää juuresraasteet ja jatka kuullottamista noin 5 minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomaattipyree, timjami, suola, mustapippuri, jauheliha ja kiehautettu vesi.
  4. Kiehauta keitto ja keitä hiljalleen 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa.
  5. Sekoita jogurtin joukkoon persilja ja mausteet. Tarjoa keiton kanssa persiljalla maustettua turkkilaista jogurttia ja tuoretta leipää.

Ravintosisältö perannos 430g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7