• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
PannukaalilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pannukaalilaatikko

Pikaversio kaalilaatikosta syntyy helposti pannulla paistaen. Wokkimainen ruoka maistuu smetanan ja puolukoiden kanssa. Noin 2,20€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1kgvalko- tai savoijinkaalia
    • 1(150 g)porkkana
    • 1(120 g)sipuli
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 400gPirkka nauta-sikajauhelihaa
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmustapippuria rouhittuna
    • 3rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 3-4rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • tai
    • 3tlkuivattua timjamia
    • tai
    • 3-4rkltuoretta meiramia hienonnettuna
    • tai
    • 3tlkuivattua meiramia

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali.
  2. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  3. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  4. Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha sivuun.
  5. Lisää pannulle kaali, porkkanaraaste ja sipulit. Hauduta käännellen noin 5 minuuttia. Sekoita liha kaalin joukkoon. Makeuta hunajalla ja lisää hienonnettu yrtti. Hauduta vielä 10-15 minuuttia.
  6. Tarjoa puolukoiden tai puolukkahillon sekä smetanan tai ranskankerman kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Jotakin uutta vaihteeksi7.8.2018

    Maukasta ja nimenomaan ranskankerman ja itsetehdyn puolukkahillon kanssa. Haudutin pidempään kuin ohjeessa, reilun puolisen tuntia ja lisäsin vettä noin desin haudutusvaiheessa.