Pannukaalilaatikko
Pikaversio kaalilaatikosta syntyy helposti pannulla paistaen. Wokkimainen ruoka maistuu smetanan ja puolukoiden kanssa. Noin 2,20€/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1kgvalko- tai savoijinkaalia
- 1(150 g)porkkana
- 1(120 g)sipuli
- 2-3valkosipulinkynttä
- 400gnauta-sikajauhelihaa
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 3rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 3-4rkltuoretta timjamia hienonnettuna tai
- 3tlkuivattua timjamia tai
- 3-4rkltuoretta meiramia hienonnettuna tai
- 3tlkuivattua meiramia
Lisäksi
- 2dlpuolukoita tai puolukkahilloa
- 1prk(120 g)Pirkka smetanaa tai
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Valmistus
30 - 60 min- Poista kaalin uloimmat lehdet ja suikaloi kaali.
- Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä jauheliha sivuun.
- Lisää pannulle kaali, porkkanaraaste ja sipulit. Hauduta käännellen noin 5 minuuttia. Sekoita liha kaalin joukkoon. Makeuta hunajalla ja lisää hienonnettu yrtti. Hauduta vielä 10-15 minuuttia.
- Tarjoa puolukoiden tai puolukkahillon sekä smetanan tai ranskankerman kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olen lisännyt haudutteluvaiheessa desin verran riisiä joukkoon ja tarvittaessa liha-tai kasvislientä. Hyvää!
Ohjeessa ei ole lainkaan lisättynä mitään nestettä!
Kokkailen, reseptiin ei tosiaan tule mitään nestettä. Hautessasi voit toki lisätä hiukan vettä haudutusvaiheessa.
Maukasta ja nimenomaan ranskankerman ja itsetehdyn puolukkahillon kanssa. Haudutin pidempään kuin ohjeessa, reilun puolisen tuntia ja lisäsin vettä noin desin haudutusvaiheessa.