Bouillabaisse
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
300 g | ruodotonta lohifileetä tai |
1 pkt (400 g) | tai |
1 pkt (300 g) | tai |
1 pkt (450 g) | tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
1/2 (150 g) | tai |
3 | tai |
1 (180 g) | fenkoli tai |
2 rkl | tai |
2 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä tai |
1 | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | tai |
1 ps (0.5 g) | tai |
4 (240 g) | tai |
1 1/2 l | vettä tai |
4 1/2 rkl | tai |
1 tlk (400 g/240 g) | tai |
1 tl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 | appelsiinin kuori raastettuna tai |
1 dl | lehtipersiljaa hienonnettuna tai |
Helppo rouille | |
---|---|
2 dl | majoneesia tai |
hyppysellinen sahramia tai | |
1/2 tl | cayennenpippuria tai |
2 | tai |
Ravintosisältö
Energia | 415 kJ / 99 kcal |
Rasva | 6,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,7 g |
Hiilihydraatit | 3,2 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Sulata jättikataravunpyrstöt pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
Halkaise huuhdottu fenkoli pituussuunnassa, poista kova kanta, puolita leveyssuunnassa ja suikaloi fenkoli.
Kuori ja kuutioi perunat ja laita kuutiot odottamaan kylmään veteen.
Kuumenna öljy isossa kattilassa (5 l). Kuullota sipulia ja purjoa muutama minuutti, älä ruskista. Lisää valkosipuli ja fenkoli ja kuullota hetki.
Lisää joukkoon viini, laakerinlehti, timjami, murskatut fenkolinsiemenet sekä sahrami (säästa hyppysellinen sahramia rouille-kastikkeeseen). Keitä hetki.
Lisää joukkoon perunat, vesi ja kalafondi. Kuumenna kiehuvaksi.
Kuutioi tomaatit ja lisää ne liemineen keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää 1/2 dl lehtipersiljaa sekä appelsiininkuori.
Poista lohesta nahka ja kuutioi lohi. Poista halutessasi sulaneista jättikatkaravuista pyrstöt ja huuhtele simpukat.
Lisää lohi sekä kalakuutiot keittoon, kiehauta ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää ravut ja jäiset simpukat ja keitä 3–5 minuuttia. Viimeistele keitto lehtipersiljalla.
Sekoita rouillen ainekset keskenään ja tarjoa keiton kanssa.