Bouillabaisse Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Bouillabaisse

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Ihastu sahramilla maustettuun ranskalaiseen kala-äyriäiskeittoon. Tarjoa bouillabaisse sahramilla, cayannepippurilla ja valkosipulilla maustetun majoneesin kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

8 annosta
300 g
 
ruodotonta lohifileetä
tai
1 pkt (400 g)
 
tai
1 pkt (300 g)
 
tai
1 pkt (450 g)
 
tai
1 (100 g)
 
sipuli
tai
1/2 (150 g)
 
tai
3
 
tai
1 (180 g)
 
fenkoli
tai
2 rkl
 
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
tai
1
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai
1 ps (0.5 g)
 
tai
4 (240 g)
 
tai
1 1/2 l
 
vettä
tai
4 1/2 rkl
 
tai
1 tlk (400 g/240 g)
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1
 
appelsiinin kuori raastettuna
tai
1 dl
 
lehtipersiljaa hienonnettuna
tai

Helppo rouille

2 dl
 
majoneesia
tai
 
hyppysellinen sahramia
tai
1/2 tl
 
cayennenpippuria
tai
2
 
tai

Ravintosisältö

Energia
415 kJ / 99 kcal
Rasva
6,5 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
3,2 g
josta sokereita
1,4 g
Proteiini
6,1 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sulata jättikataravunpyrstöt pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Halkaise huuhdottu fenkoli pituussuunnassa, poista kova kanta, puolita leveyssuunnassa ja suikaloi fenkoli.

Kuori ja kuutioi perunat ja laita kuutiot odottamaan kylmään veteen.

Kuumenna öljy isossa kattilassa (5 l). Kuullota sipulia ja purjoa muutama minuutti, älä ruskista. Lisää valkosipuli ja fenkoli ja kuullota hetki.

Lisää joukkoon viini, laakerinlehti, timjami, murskatut fenkolinsiemenet sekä sahrami (säästa hyppysellinen sahramia rouille-kastikkeeseen). Keitä hetki.

Lisää joukkoon perunat, vesi ja kalafondi. Kuumenna kiehuvaksi.

Kuutioi tomaatit ja lisää ne liemineen keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää 1/2 dl lehtipersiljaa sekä appelsiininkuori.

Poista lohesta nahka ja kuutioi lohi. Poista halutessasi sulaneista jättikatkaravuista pyrstöt ja huuhtele simpukat.

Lisää lohi sekä kalakuutiot keittoon, kiehauta ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää ravut ja jäiset simpukat ja keitä 3–5 minuuttia. Viimeistele keitto lehtipersiljalla.

Sekoita rouillen ainekset keskenään ja tarjoa keiton kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat jättikatkaravunpyrstöt 26-30 kpl 400 g ASC raakapakaste
    Hinta 9,95/kpl
    24,87/kg