Fenkoli-lohikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Fenkoli-lohikeitto

  • Annosmäärä4-5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Fenkoli, purjo ja selleri tuovat aromikasta makua herkulliseen lohikeittoon. Fenkolinsiemenillä maustettu ranskankerma antaa keitolle viimeisen silauksen.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4-5 annosta
n. 500 g
 
kirjolohifileetä
tai
4 (300 g)
 
tai
2–3 (200 g)
 
porkkanaa
tai
2 (150 g)
 
tai
1 (200 g)
 
fenkoli
tai
100 g
 
purjoa
tai
2 rkl
 
voita tai rypsiöljyä
tai
1 1/2 tl
 
kokonaisia fenkolinsiemeniä
tai
2
 
tai
1 3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 l
 
vettä
tai
1–2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 dl
 
tilliä hienonnettuna
tai

Lisäksi

1 prk (150 g)
 
tai
1 tl
 
fenkolinsiemeniä hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
259 kJ / 62 kcal
Rasva
3,8 g
josta tyydyttynyttä
1,6 g
Hiilihydraatit
2,9 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
3,8 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Leikkaa kirjolohi nahattomaksi, poista ruodot ja paloittele kala.
Kuori perunat ja porkkanat. Kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja huuhdeltu selleri.
Halkaise fenkoli ja purjo, huuhtele huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kuullota kasviksia, fenkolinsiemeniä ja laakerinlehtiä rasvassa kattilassa noin 5 minuuttia.
Lisää suola, pippuri ja vesi. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.
Lisää kalapalat keiton pinnalle ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä. Tarkista maku.
Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ranskankermaan. Lisää nokare keittoannoksen pinnalle. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,15/kpl
    1,49/kg