Fenkoli-lohikeitto
- Annosmäärä4-5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Fenkoli, purjo ja selleri tuovat aromikasta makua herkulliseen lohikeittoon. Fenkolinsiemenillä maustettu ranskankerma antaa keitolle viimeisen silauksen.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4-5 annosta
n. 500 g | kirjolohifileetä tai |
4 (300 g) | tai |
2–3 (200 g) | porkkanaa tai |
2 (150 g) | tai |
1 (200 g) | fenkoli tai |
100 g | purjoa tai |
2 rkl | voita tai rypsiöljyä tai |
1 1/2 tl | kokonaisia fenkolinsiemeniä tai |
2 | tai |
1 3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 l | vettä tai |
1–2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 prk (150 g) | tai |
1 tl | fenkolinsiemeniä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 259 kJ / 62 kcal |
Rasva | 3,8 g |
josta tyydyttynyttä | 1,6 g |
Hiilihydraatit | 2,9 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 3,8 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa kirjolohi nahattomaksi, poista ruodot ja paloittele kala.
Kuori perunat ja porkkanat. Kuutioi perunat, viipaloi porkkanat ja huuhdeltu selleri.
Halkaise fenkoli ja purjo, huuhtele huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Kuullota kasviksia, fenkolinsiemeniä ja laakerinlehtiä rasvassa kattilassa noin 5 minuuttia.
Lisää suola, pippuri ja vesi. Keitä, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä, noin 10 minuuttia.
Lisää kalapalat keiton pinnalle ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Mausta sitruunanmehulla ja tillillä. Tarkista maku.
Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa ja sekoita ranskankermaan. Lisää nokare keittoannoksen pinnalle. Tarjoa saaristolaisleivän kanssa.