• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahdettu paprika-linssikeitto

Paahdettu paprika-linssikeitto on kauniin värinen. Paahdetut paprikat ja valkosipulit tuovat keittoon ihanan, makeahkon maun.
Paahdettu paprika-linssikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 210 kcal / annos (290g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja kannat. Levitä paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuori ylöspäin. Lisää pellille myös kuorimattomat valkosipulinkynnet.
  2. Sivele paprikoiden pinnalle öljyä ja ripottele pintaan n. 1/2 tl suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Puhdista ja hienonna chilit.
  3. Jäähdytä paprikat muovipussissa, jolloin kuoret irtoavat helpommin. Kuori paprikat ja valkosipulinkynnet, soseuta sauvasekoittimella kattilassa. Lisää vesi, tomaattipyree, linssit, chilit sekä mausteet ja loput suolasta. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarjoa keitto tuoreen leivän kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 290g100 g

  • 210 kcal871 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu