Briossisämpylät
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Maukkaat briossihampurilaissämpylät valmistuvat myös kotikeittiössä. Huolellinen vaivaus ja kohotus takaavat onnistuneen lopputuloksen.
Ainekset
12 kpl
2 1/2 dl | tai |
25 g | hiivaa tai |
(tai 2 tl kuivahiivaa) tai | |
1 1/2 rkl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
2 | kananmunaa tai |
100 g | huoneenlämpöistä Pirkka Voita tai |
5 dl | tai |
3 dl | tai |
Pinnallle | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
1 rkl | unikonsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 109 kJ / 265 kcal |
Rasva | 10,4 g |
josta tyydyttynyttä | 5,8 g |
Hiilihydraatit | 32,5 g |
josta sokereita | 3,4 g |
Proteiini | 9,2 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Lämmitä maito 37-asteiseksi. Sekoita murennettu hiiva, sokeri ja suola maidon joukkoon. Sekoita joukkoon munat.
Lisää jauhoja taikinaan vähitellen sekoittaen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 15 minuuttia.
Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Lisää pehmeä voi ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia.
Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla noin tunnin ajan.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja pyörittele 12 sämpylää. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia.
Voitele kohonneet sämpylät munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 12–15 minuuttia.
Tarjoa hampurilaissämpylöinä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,19/kpl27,05/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira Unikonsiemen 44g tlk mausteHinta 2,25/kpl51,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(40 arviota)
- yli 60 min1,9(12 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,4(16 arviota)
- yli 60 min3,4(208 arviota)
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- yli 60 min4,0(34 arviota)
- yli 60 min3,5(42 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (126 arviota)
- Anni5 kuukautta sittenOnnistuu täydellisesti juuri näillä raaka-määrillä ja vaivaus- sekä kohotusajoilla. Tuloksena unelmanpehmeät, kuohkeat sämpylät, joista jatkojalostettiin mahtavat hampurilaiset. Tämä resepti jää käyttöön. Kiitos!
- Testailija1 vuosi sittenNäyttää pullalta ja tuo ihan turhaan kovaa rasvaa ruokaan, ei minun mielestäni vaivan arvoista. Maku ei ollut mitenkään mainittava, pikemminkin pliisu.
- Kotikokkikolmonen2 vuotta sittenSuuri pettymys, ei ole briossista tietoakaan. Maistuu jauhosämpylöiltä… 1/5
- Kokemusta leivonnasta mutta lukihäiriö3 vuotta sittenHups, lukihäiriö, reseptissä olikin 8dl-silti vähän liikaa :)
- Kokemusta leivonnasta3 vuotta sittenHei, mielestäni 11dl jauhoja 2,5dl nestettä ei täsmää, max 6dl uppoaa. Muuten oikein makoisat sämpylät hampurilaisiin.
- Hyvää tulee4 vuotta sittenOhje on todella hyvä, täll ä ohjellaa leivottu jo pari kertaa, todella herkullisia nyhtöpossu täytteellä 😋 ja itse laitoin 3dl täysjyvä spelttijauhoja hiivaleipäjauhojen tilalle.
- Moi5 vuotta sittenJauhojen määrä reilusti alakanttiin. Erittäin heikko ohje.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEpätietoinen, huoneenlämpöinen voi lisätään taikinaan kohdassa kolme, eli jauhojen lisäämisen jälkeen.