Rapea patonkiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapea patonki

Tuoreet ja rapeat patongit palkitsevat kotileipurin. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,20 €/annos*.

  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 190 kcal / annos (390g)

Ainekset

2 kpl

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot, vesi ja suola keskenään. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia yleiskoneella. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 8-12 tunniksi.
  2. Liuota hiiva veteen ja lisää seos taikinaan. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia, kunnes hiiva on sekoittunut taikinaan. Vaivaa myös jauhot (1 dl) taikinan joukkoon vähän kerrallaan. Taikina on valmista, kun se on pehmeää, kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Voit vaivata taikinan myös käsin, mutta aikaa kuluu silloin noin puolet kauemmin. Peitä kulho liinalla ja kohota huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Taikina on melko löysää. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile patongeiksi painelemalla taikinapalat käsin pitkulaisiksi levyiksi (noin 10 x 30 cm) ja kääntämällä taikinalevyn pidemmät sivut päällekäin ikään kuin rullaksi. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Kohota patonkeja 45 minuuttia liinan alla. Voit myös halutessasi tehdä neljä pyöreää leipää patonkien sijaan.
  4. Viillä patonkeihin vinot viillot terävällä veitsellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 16 minuuttia. Kun laitat patongit uuniin, kaada uunin pohjalle 1 dl vettä. Vesi tiivistyy vesihöyryksi ja tekee patonkien pinnasta rapean. Jäähdytä leivät ritilällä ilman liinaa, jotta pinta pysyy rapeana. Tarjoa leivät tuoreena.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 390g100 g

  • 190 kcal817 kJ
  • Proteiinia 8 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,09/kpl0,55/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    2,09/kpl1,05/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 27 arvostelua
  • Haha oon hauska 13.3.2019

    Tosihyvää on

  • K-Kuluttajapalvelu15.9.2016

    Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Jauho-vesi-suola -seosta pidetään jääkaapissa useita tunteja, esimerkiksi yön yli. Tämä vaihe tuo leipään lisää makua, sillä sen aikana taikinassa tapahtuu leipäjuurelle ominaista käymistä ja makuaineita muodostuu.

  • kiireellä ei valmistu15.9.2016

    Miksi jauhoja ja vettä pidetään jääkaapissa noin älytön aika?