Rapea patonkiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rapea patonki

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tuoreet ja rapeat patongit palkitsevat kotileipurin.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
4 1/2 dl
 
tai
3 dl
 
tai
3 1/2 dl
 
vettä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

1/2 dl
 
vettä
tai
10 g
 
tuorehiivaa
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
966 kJ / 231 kcal
Rasva
1,5 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
43,6 g
josta sokereita
0,3 g
Proteiini
9,1 g
Suola
1,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sekoita jauhot, vesi ja suola keskenään. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia yleiskoneella. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 8–12 tunniksi.
Liuota hiiva veteen ja lisää seos taikinaan. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia, kunnes hiiva on sekoittunut taikinaan. Vaivaa myös jauhot (1 dl) taikinan joukkoon vähän kerrallaan. Taikina on valmista, kun se on pehmeää, kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Voit vaivata taikinan myös käsin, mutta aikaa kuluu silloin noin puolet kauemmin. Peitä kulho liinalla ja kohota huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Taikina on melko löysää. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile patongeiksi painelemalla taikinapalat käsin pitkulaisiksi levyiksi (noin 10 x 30 cm) ja kääntämällä taikinalevyn pidemmät sivut päällekäin ikään kuin rullaksi. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Kohota patonkeja 45 minuuttia liinan alla. Voit myös halutessasi tehdä neljä pyöreää leipää patonkien sijaan.
Viillä patonkeihin vinot viillot terävällä veitsellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 16 minuuttia. Kun laitat patongit uuniin, kaada uunin pohjalle 1 dl vettä. Vesi tiivistyy vesihöyryksi ja tekee patonkien pinnasta rapean. Jäähdytä leivät ritilällä ilman liinaa, jotta pinta pysyy rapeana. Tarjoa leivät tuoreena.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,59/kpl
    0,80/kg
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (42 arviota)

  • Yritän leipoa ja välillä onnistuu
    2 vuotta sitten
    Voiko käyttää ihan normaaleja jauhoja, vai onko pakko käyttää tuota hiivavehnäjauhoa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Yritän leipoa ja välillä onnistuu, reseptissä on käytetty hiivaleipävehnäjauhoja, sillä ne sisältää 75 % jyvästä sekä osa kuorikerroksista ja ne soveltuvat erityisesti ruokaleipien, sämpylöiden ja vastaavien tuotteiden valmistamiseen. Puolikarkea vehnäjauho, eli ns. yleisjauho soveltuu parhaiten hiivalla kohotettavien taikinoiden sekä pikkuleipä- ja voitaikinoiden valmistukseen.
  • Haha oon hauska
    5 vuotta sitten
    Tosihyvää on
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Jauho-vesi-suola -seosta pidetään jääkaapissa useita tunteja, esimerkiksi yön yli. Tämä vaihe tuo leipään lisää makua, sillä sen aikana taikinassa tapahtuu leipäjuurelle ominaista käymistä ja makuaineita muodostuu.
  • kiireellä ei valmistu
    8 vuotta sitten
    Miksi jauhoja ja vettä pidetään jääkaapissa noin älytön aika?