Rapea patonki
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Tuoreet ja rapeat patongit palkitsevat kotileipurin.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 kpl
4 1/2 dl | tai |
3 dl | tai |
3 1/2 dl | vettä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1/2 dl | vettä tai |
10 g | tuorehiivaa tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 966 kJ / 231 kcal |
Rasva | 1,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 43,6 g |
josta sokereita | 0,3 g |
Proteiini | 9,1 g |
Suola | 1,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita jauhot, vesi ja suola keskenään. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia yleiskoneella. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 8–12 tunniksi.
Liuota hiiva veteen ja lisää seos taikinaan. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia, kunnes hiiva on sekoittunut taikinaan. Vaivaa myös jauhot (1 dl) taikinan joukkoon vähän kerrallaan. Taikina on valmista, kun se on pehmeää, kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Voit vaivata taikinan myös käsin, mutta aikaa kuluu silloin noin puolet kauemmin. Peitä kulho liinalla ja kohota huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Taikina on melko löysää. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile patongeiksi painelemalla taikinapalat käsin pitkulaisiksi levyiksi (noin 10 x 30 cm) ja kääntämällä taikinalevyn pidemmät sivut päällekäin ikään kuin rullaksi. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Kohota patonkeja 45 minuuttia liinan alla. Voit myös halutessasi tehdä neljä pyöreää leipää patonkien sijaan.
Viillä patonkeihin vinot viillot terävällä veitsellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 16 minuuttia. Kun laitat patongit uuniin, kaada uunin pohjalle 1 dl vettä. Vesi tiivistyy vesihöyryksi ja tekee patonkien pinnasta rapean. Jäähdytä leivät ritilällä ilman liinaa, jotta pinta pysyy rapeana. Tarjoa leivät tuoreena.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- yli 60 min4,0(234 arviota)
- yli 60 min4,1(15 arviota)
- yli 60 min3,7(72 arviota)
- yli 60 min4,0(139 arviota)
- yli 60 min3,3(83 arviota)
- yli 60 min2,8(4 arviota)
- yli 60 min1,9(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (42 arviota)
- Yritän leipoa ja välillä onnistuu2 vuotta sittenVoiko käyttää ihan normaaleja jauhoja, vai onko pakko käyttää tuota hiivavehnäjauhoa?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenYritän leipoa ja välillä onnistuu, reseptissä on käytetty hiivaleipävehnäjauhoja, sillä ne sisältää 75 % jyvästä sekä osa kuorikerroksista ja ne soveltuvat erityisesti ruokaleipien, sämpylöiden ja vastaavien tuotteiden valmistamiseen. Puolikarkea vehnäjauho, eli ns. yleisjauho soveltuu parhaiten hiivalla kohotettavien taikinoiden sekä pikkuleipä- ja voitaikinoiden valmistukseen.
- Haha oon hauska5 vuotta sittenTosihyvää on
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHei! Kiitos kysymyksestäsi. Jauho-vesi-suola -seosta pidetään jääkaapissa useita tunteja, esimerkiksi yön yli. Tämä vaihe tuo leipään lisää makua, sillä sen aikana taikinassa tapahtuu leipäjuurelle ominaista käymistä ja makuaineita muodostuu.
- kiireellä ei valmistu8 vuotta sittenMiksi jauhoja ja vettä pidetään jääkaapissa noin älytön aika?