• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Rapea patonki

Tuoreet ja rapeat patongit palkitsevat kotileipurin. Syö SEKÄ edullisesti ETTÄ hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,20 €/annos*.
Rapea patonki
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 190 kcal / annos (390g)

Ainekset

2 kpl

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot, vesi ja suola keskenään. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia yleiskoneella. Peitä taikinakulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 8-12 tunniksi.
  2. Liuota hiiva veteen ja lisää seos taikinaan. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia, kunnes hiiva on sekoittunut taikinaan. Vaivaa myös jauhot (1 dl) taikinan joukkoon vähän kerrallaan. Taikina on valmista, kun se on pehmeää, kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Voit vaivata taikinan myös käsin, mutta aikaa kuluu silloin noin puolet kauemmin. Peitä kulho liinalla ja kohota huoneenlämmössä noin kaksi tuntia.
  3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Taikina on melko löysää. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile patongeiksi painelemalla taikinapalat käsin pitkulaisiksi levyiksi (noin 10 x 30 cm) ja kääntämällä taikinalevyn pidemmät sivut päällekäin ikään kuin rullaksi. Nosta patongit pellille leivinpaperin päälle saumapuoli alaspäin. Kohota patonkeja 45 minuuttia liinan alla. Voit myös halutessasi tehdä neljä pyöreää leipää patonkien sijaan.
  4. Viillä patonkeihin vinot viillot terävällä veitsellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 16 minuuttia. Kun laitat patongit uuniin, kaada uunin pohjalle 1 dl vettä. Vesi tiivistyy vesihöyryksi ja tekee patonkien pinnasta rapean. Jäähdytä leivät ritilällä ilman liinaa, jotta pinta pysyy rapeana. Tarjoa leivät tuoreena.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 390g100 g

  • 190 kcal817 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu15.9.2016

    Hei! Kiitos kysymyksestäsi. Jauho-vesi-suola -seosta pidetään jääkaapissa useita tunteja, esimerkiksi yön yli. Tämä vaihe tuo leipään lisää makua, sillä sen aikana taikinassa tapahtuu leipäjuurelle ominaista käymistä ja makuaineita muodostuu.

  • kiireellä ei valmistu15.9.2016

    Miksi jauhoja ja vettä pidetään jääkaapissa noin älytön aika?