Oliivileipä
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
3 dl | vettä tai |
2 dl | maustamatonta jogurttia tai |
50 g | hiivaa tai |
1 rkl | tai |
1 tl | suolaa tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
5 dl | tai |
n. 7 dl | tai |
3 rkl | öljyä tai |
1 tlk (350 g/200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 906 kJ / 217 kcal |
Rasva | 5,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 32,2 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 7,2 g |
Suola | 1 g |
Valmistus
Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
Alusta taikinaan hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhot vähitellen niin, että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
Puolita valutetut oliivit ja ota noin 1/2 dl talteen koristelua varten.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ne kahdeksi palloksi. Leivo oliivit leipien sisään litistämällä taikina levyksi ja nostamalla reunat oliivien päälle. Toista kunnes kaikki oliivit ovat leipien sisässä. Oliiveja on runsaasti. Jos oliiveja pursuaa leivästä, nipistä taikina sormilla umpeen.
Pyöräytä leivät jauhoissa ja nosta jauhotettuihin koreihin (halkaisija noin 20 cm), jotta saat kauniin korikuvioisen pinnan. Kohota leivät hyvin. Kumoa kohonneet leivät koreista varovasti leivinpaperin päälle, pistele ja koristele oliiveilla.
Kypsennä leipiä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarkista halutessasi lopuksi kypsyys: kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Juustoportti AB-luonnonjogurtti 150g maustamaton laktoositonHinta 0,85/kpl5,67/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kgHinta 2,79/kpl1,40/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,69/kpl0,85/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Pirkka vihreät oliivit paprikatäytteellä 350g/200gHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Valio A+ luonnonjogurtti 150 g laktoositonHinta 0,95/kpl6,33/kg
- Helsingin Meijeriliike luonnonjogurtti 150gHinta 1,19/kpl7,93/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 3,49/kpl13,96/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- K-Menu valkosipuli 100g 2lkHinta 0,75/kpl7,50/kg
- Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Figaro vihreä oliivi 142g/85g paprikapasta täytteelläHinta 1,69/kpl19,88/kg
- Figaro vihreitä oliiveja 340g/200g paprikatahnatäyteHinta 2,35/kpl11,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(35 arviota)
- yli 60 min3,4(11 arviota)
- yli 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min3,9(56 arviota)
- yli 60 min4,2(6 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- yli 60 min3,9(36 arviota)
- yli 60 min4,8(25 arviota)
Arvostele resepti
- huili3 vuotta sittenidiootti laatinut ohjeen epämääräyksineen.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenhuili, harmillista, että resepti ei ole ollut mieluinen. Välitän palautetta eteenpäin.