OliivileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Oliivileipä

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Valkosipulilla maustettu oliivileipä sopii salaattien ja juustojen kanssa tarjottavaksi. Taikinasta valmistuu kaksi herkullista leipää.
  • Kananmunaton

Ainekset

2 kpl
3 dl
 
vettä
tai
2 dl
 
maustamatonta jogurttia
tai
50 g
 
hiivaa
tai
1 rkl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
5 dl
 
tai
n. 7 dl
 
tai
3 rkl
 
öljyä
tai
1 tlk (350 g/200 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
906 kJ / 217 kcal
Rasva
5,9 g
josta tyydyttynyttä
0,9 g
Hiilihydraatit
32,2 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
7,2 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet.

Alusta taikinaan hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhot vähitellen niin, että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Puolita valutetut oliivit ja ota noin 1/2 dl talteen koristelua varten.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ne kahdeksi palloksi. Leivo oliivit leipien sisään litistämällä taikina levyksi ja nostamalla reunat oliivien päälle. Toista kunnes kaikki oliivit ovat leipien sisässä. Oliiveja on runsaasti. Jos oliiveja pursuaa leivästä, nipistä taikina sormilla umpeen.

Pyöräytä leivät jauhoissa ja nosta jauhotettuihin koreihin (halkaisija noin 20 cm), jotta saat kauniin korikuvioisen pinnan. Kohota leivät hyvin. Kumoa kohonneet leivät koreista varovasti leivinpaperin päälle, pistele ja koristele oliiveilla.

Kypsennä leipiä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarkista halutessasi lopuksi kypsyys: kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka maustamaton jogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka hiivaleipävehnäjauho 2kg
    Hinta 2,79/kpl
    1,40/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka vihreät oliivit paprikatäytteellä 350g/200g
    Hinta 1,65/kpl
    8,25/kg
  • Ahvenanmaan luonnonjogurtti 2,3% 1kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Valio Luomu luonnonjogurtti 1kg laktoositon
    Hinta 2,95/kpl
    2,95/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Hinta 4,69/kpl
    9,38/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,45/kpl
    14,50/kg
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Myllyn Paras Hiivaleipäjauho 2 kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • K-Menu vihreät oliivit paprikatäytteellä 935g/550g
    Hinta 2,09/kpl
    3,80/kg
  • Figaro vihreä oliivi 935g/575g paprikatahnatäyte
    Hinta 4,35/kpl
    7,57/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,0 (11 arviota)

  • huili
    2 vuotta sitten
    idiootti laatinut ohjeen epämääräyksineen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    huili, harmillista, että resepti ei ole ollut mieluinen. Välitän palautetta eteenpäin.