Oliivileipä

Oliivileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 257 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
  2. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhot vähitellen niin, että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  3. Puolita valutetut oliivit ja ota noin 1/2 dl talteen koristelua varten.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ne kahdeksi palloksi. Leivo oliivit leipien sisään litistämällä taikina levyksi ja nostamalla reunat oliivien päälle. Toista kunnes kaikki oliivit ovat leipien sisässä. Oliiveja on runsaasti. Jos oliiveja pursuaa leivästä, nipistä taikina sormilla umpeen.
  5. Kieräytä leivät jauhoissa ja nosta jauhotettuihin koreihin (halkaisija noin 20 cm), jotta saat kauniin korikuvioisen pinnan. Kohota leivät hyvin. Kumoa kohonneet leivät koreista varovasti leivinpaperin päälle, pistele ja koristele oliiveilla.
  6. Kypsennä leipiä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarkista halutessasi lopuksi kypsyys: kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 257 kcal1 070 kJ
  • Proteiinia8,8 g
  • Hiilihydraatteja40,9 g
  • Rasvaa6,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi