Lettukakku
Resepti: Riikka Karppinen
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
Lettutaikina:
- 5dlmaitoa
- 2kananmunaa
- 3dlvehnäjauhoja
- 1/2dlsulatettua voita tai margariinia
- 1/2dlsokeria
- ripaus suolaa
Lisäksi:
- paistamiseen voita tai margariinia
- 2dlkuohukermaa
- 1prk(á 200 g)maitorahkaa
- 2rklsokeria
- 2dlmansikkahilloa
- 1/2dlappelsiini- tai vadelmamarmeladia
- 1ltuoreita mansikoita
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin lettutaikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset sekaisin. Anna taikinan turvota vartti, minkä jälkeen paista voissa tai margariinissa ohuita lettuja.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan maitorahka sekä sokeri. Sekoita mansikkahillo ja marmeladi keskenään.
- Kokoa kakku vadille laittamalla kerroksittain lettuja, hilloa sekä kerman ja rahkan seosta. Koristele lettukakku tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Maitojauheesta tulee vielä herkullisemmat lätyt, mökilläkin helppo, ei tarvitse maitoa. Leivon pullankin maitojauheesta, mielestäni maukkaampaa.