• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lettukakku

Resepti: Riikka Karppinen
Lettukakku
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Lettutaikina:

    • 5dlmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlsulatettua voita tai margariinia
    • 1/2dlsokeria
    • ripaus suolaa

Lisäksi:

    • paistamiseen voita tai margariinia
    • 2dlkuohukermaa
    • 1prk(á 200 g)maitorahkaa
    • 2rklsokeria
    • 2dlmansikkahilloa
    • 1/2dlappelsiini- tai vadelmamarmeladia
    • 1ltuoreita mansikoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin lettutaikina sekoittamalla kaikki taikinan ainekset sekaisin. Anna taikinan turvota vartti, minkä jälkeen paista voissa tai margariinissa ohuita lettuja.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan maitorahka sekä sokeri. Sekoita mansikkahillo ja marmeladi keskenään.
  3. Kokoa kakku vadille laittamalla kerroksittain lettuja, hilloa sekä kerman ja rahkan seosta. Koristele lettukakku tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla.

Kommentoi

Arvosana reseptille1