Aprikoosikakku
Aprikoosikakku on tanskalaisen unelmakakun hedelmäinen muunnos. Kakku saa kookos-toscakuorrutteen ja se tarjotaan limettikermavaahdon kanssa.
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 4kananmunaa
- 3dlsokeria
- 2dlmaitoa
- 75gPirkka voita
- voita vuoan voiteluun
Kuorrutus
- 100gvoita
- 2 1/2dlfariinisokeria
- 1ps(100 g)Pirkka kookoshiutaleita
- 5-6(100 g ilman kiviä)Pirkka tuoretta aprikoosia
Lisäksi
- 1 1/2rklsokeria
- 1 1/2rkllimetinmehua
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahtoon varovasti nostellen maito ja sulatettu voi.
- Yhdistä keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kääntele jauhoseos varovasti kananmunaseokseen.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjakakkuvuokaan (halkaisija 24 cm).
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia.
- Sulata kuorrutteeseen tuleva voi. Lisää sekaan fariinisokeri, kookoshiutaleet ja pieneksi hienonnettu aprikoosin hedelmäliha.
- Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla vielä 6-8 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin paistovärin.
- Vaahdota kerma ja mausta se limetinmehulla ja sokerilla. Tarjoa limettikermavaahto jäähtyneen kakun kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi