• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Broileri-banaanivuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broileri-banaanivuoka

Broileri-banaanivuokaan voit käyttää edellisen päivän aterialta ylijääneen kypsän broilerin. Täyteläiseen vuokaan makua tuovat pekoni, banaani ja suolapähkinät.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 400 kcal / annos (235g)

Ainekset

6 annosta
    • 600ggrillattua kypsää broileria
    • 3(n. 500 g)Reilun kaupan banaania
    • 4dlPirkka kuohu- tai ruokakermaa
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 1/2dlPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
    • 1rs(200 g)Pirkka herkkusieniä
    • 1-2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kypsä broilerinliha suikaleiksi. Kuori ja viipaloi banaanit reiluiksi paloiksi.
  2. Sekoita keskenään kerma, vehnäjauhot ja chilikastike.
  3. Levitä broilerit ja banaanit laakeaan voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kermaseos. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Suikaloi pekoni ja paloittele herkkusienet neljään osaan.
  5. Ruskista pekonit paistinpannussa ja siirrä lautaselle. Ruskista sienet ja rosmariini kevyesti pekonin rasvassa. Lisää pekonit takaisin pannuun. Kuumenna.
  6. Levitä pekoniseos broilerivuoan pinnalle. Ripottele päälle suolapähkinät. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 235g100 g

  • 400 kcal1 680 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 15 arvostelua