• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jauhelihapata ranskalaisittain

Jauhelihapata ranskalaisittain hautuu helposti herkulliseksi liedellä kypsyen. Punaviini, pekoni, kasvikset ja yrtit tekevät ruoan mausta täyteläisen.
Jauhelihapata ranskalaisittain
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 350 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka naudan jauhelihaa 10 %
    • 1sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2(150 g)porkkanaa
    • 2lehtisellerin vartta
    • 1-2rkljuoksevaa margariinia
    • 2-3dlvettä
    • 2dlpunaviiniä
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1tltimjamia
    • 1rs(200 g)herkkusieniä
    • 1Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondi
    • 2-3rkltummaa suurustetta
    • sitruunaviipale
    • persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja suikaloi porkkanat. Viipaloi lehtisellerit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää porkkanat ja sellerit hetkeksi joukkoon. Siirrä pataan.
  2. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja siirrä pataan. Lisää vesi, punaviini ja mausteet. (Voit käyttää punaviiniä enemmänkin, jolloin se korvaa veden.)
  3. Levitä pekonit kylmälle pannulle ja kuumenna, jotta rasva irtoaa. Ruskista pekonit. Ota pekonit pannulta. Kiehauta halkaistut sienet ja valutetut hillosipulit pekonin rasvassa. Suikaloi pekoni pataan. Lisää herkkusienet ja hauduta noin 1/2 tuntia. Lisää hillosipulit ja sitruunaviipale. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Poista sitruunaviipale.
  4. Lisää fondi ja suuruste. Keitä vielä minuutin ajan. Koristele jauhelihapata persiljalla. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä ja vihreitä papuja.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa19 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua