• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Poro-perunavuoka

Poro-perunavuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 5 annosta
  • yli 60 min
  • 122 kcal / 100 g

Ainekset

n. 5 annosta
    • 1pkt(240 g)Pirkka porojauhelihaa (pakaste)
    • n. 1kgPirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • 2sipulia
    • 1rs(200 g)herkkusieniä
    • 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 2tlk(à 2 dl)Pirkka ruokakermaa

Pinnalle

    • 1 1/2dlPirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata jauheliha. Leikkaa kuoritut perunat ja kuoritut, halkaistut sipulit ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi herkkusienet ja suikaloi pekonit.
  2. Ruskista pekonit kevyesti pannussa. Lisää joukkoon jauheliha ja anna ruskistua. Sekoita jauhelihan joukkoon sipulit ja herkkusienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia ja lisää timjami.
  3. Levitä puolet perunaviipaleista voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle jauhelihaseos. Peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla. Kaada vuokaan ruokakerma ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarjoa esimerkiksi kurpitsapikkelssin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 122 kcal510 kJ
  • Proteiinia6,98 g
  • Hiilihydraatteja7,28 g
  • Rasvaa6,88 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille