• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Broileri-rieskarulla

Broileri-rieskarulla
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 511 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta

Rieskapohja

    • 2 1/2dlkylmää vettä
    • 1/2tlsuolaa
    • 2 1/2dlohrajauhoja
    • n. 2dlhiivaleipävehnäjauhoja

Täyte

    • 1rs(n.300 g)marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
    • 1rklöljyä
    • n. 15cm palapurjoa
    • 1keltainen tai punainen paprika
    • jääsalaattia tai rucolaa
    • 100gtacomausteista tuorejuustoa (esim. Crème Bonjour)

Ananassalsa

    • 1tlk(227 g)ananasmurskaa
    • 1/2dlPirkka makeaa chilikastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita vesi, suola ja ohrajauhot kulhossa. Anna taikinan turvota noin 5-10 minuuttia. Lisää hiivaleipävehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  2. Leikkaa leivinpaperista pellin kokoinen (noin 32 cm x 40 cm) pala. Kauli taikina runsaasti jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä ohueksi, leivinpaperin kokoiseksi rieskaksi. (Älä jätä leivinpaperia näkyviin taikinan alta, koska se saattaa palaa rieskaa paistettaessa.) Paista 300 asteessa noin 8 minuuttia.
  3. Levitä pöydälle puhdas, vedellä kostutettu leivinliina ja kumoa rieska heti sen päälle. Poista leivinpaperi. Kääri rieska välittömästi rullalle kääretortun tapaan. Kiedo rieskarullan ympärille kostea leivinliina. Jätä jäähtymään.
  4. Täytettä varten leikkaa broilerin fileesuikaleet pieniksi kuutioiksi ja ruskista ne öljyssä paistokasarissa. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Lisää suikaleet kasariin ja kuullota pari minuuttia. Mausta seos chilikastikkeella. Kypsennä vielä muutama minuutti ja jäähdytä seos haaleaksi.
  5. Huuhdo ja kuutioi paprika, huuhdo myös salaatti ja valuta hyvin. Avaa rieskarulla ja voitele se tuorejuustolla. Peitä pinta salaatinlehdillä, mutta jätä rieskan toiselta reunalta noin viiden sentin alue ilman salaatinlehtiä, jotta täyte ei pursua rieskaa käärittäessä. Ripottele pinnalle paprikakuutiot. Levitä rieskalle lopuksi broileriseos.
  6. Kääri rieska mahdollisimman tiukalle rullalle ja kääri rulla vielä folioon. Anna rullan levätä noin 15 minuuttia, jolloin se on helpompi leikata.
  7. Valmista ananassalsa: kaada ananasmurska liemineen kulhoon ja mausta se chilikastikkeella.
  8. Leikkaa rieskarulla 3-4 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoa lisäksi ananassalsaa ja raikasta salaattia.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 511 kcal2 140 kJ
  • Proteiinia26,6 g
  • Hiilihydraatteja59,1 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7