Helpot leipäsetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helpot leipäset

  • Annosmäärän. 15 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kananmunaton
Helpot rieskat tai leipäset leivot käden käänteessä.
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 15 kpl
4 dl
 
hiivaleipävehnäjauhoja
tai
1 dl
 
ohrajauhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 rkl
 
siirappia
tai
2 1/2 dl
 
maitoa
tai

Ravintosisältö

Energia
884 kJ / 211 kcal
Rasva
1,8 g
josta tyydyttynyttä
0,6 g
Hiilihydraatit
39,1 g
josta sokereita
5,7 g
Proteiini
7,5 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää siirappi ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Nosta taikinasta ruokalusikalla nokareita jauhotetulle pöydälle ja taputtele niistä noin kämmenen kokoisia, ohuita leipäsiä.

Paista leipäsiä (muurinpohja)pannulla keskilämmöllä ilman rasvaa 1–2 minuuttia/puoli. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki! Lisää taikinaan auringonkukansiemeniä.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (14 arviota)

  • Nam nam
    6 vuotta sitten
    Nam