• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helpot leipäset

Helpot rieskat tai leipäset leivot käden käänteessä.
Helpot leipäset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 15 kpl
  • alle 30 min
  • 192 kcal / 100 g

Ainekset

n. 15 kpl
    • 4dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 1dlohrajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1rklsiirappia
    • 2 1/2dlmaitoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää siirappi ja maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Nosta taikinasta ruokalusikalla nokareita jauhotetulle pöydälle ja taputtele niistä noin kämmenen kokoisia, ohuita leipäsiä.
  3. Paista leipäsiä (muurinpohja)pannulla keskilämmöllä ilman rasvaa 1-2 minuuttia/puoli. Tarjoa lämpiminä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää taikinaan auringonkukansiemeniä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 192 kcal802 kJ
  • Proteiinia7,06 g
  • Hiilihydraatteja35,7 g
  • Rasvaa1,99 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua