• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tulinen perunasalaatti

Tulinen perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 1kgPirkka perunoita (vihreä pussi)
    • n. 50gpurjoa

Kastike

    • 1dlPirkka Kevyt kermaviiliä
    • 1dlPirkka Kevyt majoneesia
    • 1/2dlPirkka makeaa chilikastiketta
    • 1rklcurrya

Lisäksi

    • 1jääsalaatti
    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • palapurjoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori pestyt perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla (2 tl suolaa/1 l vettä) maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, chilikastike ja curry.
  2. Kuutioi jäähtyneet perunat ja pane ne kulhoon kerroksittain kastikkeen ja purjosilpun kanssa. Sekoita salaatti kahdella isolla lusikalla nostelemalla. Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  3. Revi salaatti laakealle vadille, lusikoi päälle perunasalaatti ja koristele halkaistuilla kirsikkatomaateilla sekä hienonnetulla purjolla. Tarjoa grillimakkaroiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia3,9 g
  • Hiilihydraatteja34,5 g
  • Rasvaa8,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2