Broileri-riisivuoka
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Helppo broileri-riisivuoka maistuu koko perheelle. Täyteläinen vuoka saa makunsa makeasta chilikastikkeesta ja ananaksesta.
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 (200 g) | Pirkka purjo tai |
1 pkt (n. 450 g) | tai |
n. 2 rkl | öljyä tai |
2 1/2 dl | Pirkka pitkäjyväistä riisiä tai |
1 prk (227 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
3 dl | vettä tai |
1/2–1 dl | tai |
2 rkl | kanafondia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 753 kJ / 180 kcal |
Rasva | 7,8 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 18,2 g |
josta sokereita | 4,8 g |
Proteiini | 9,1 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huuhdo ja hienonna purjo. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä öljyssä. Hauduta myös purjosilppua hetki.
Kaada ananaspaloista mehu kulhoon. Lado riisi, broilerinsuikaleet, purjo ja ananaspalat kerroksittain voideltuun uunivuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee riisiä.
Sekoita ananasmehun joukkoon kerma, vesi, chilikastike, kanafondi ja mustapippuri. Kaada liemi vuokaan.
Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kgHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 mlHinta 2,99/kpl16,61/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka ananaspalat ananastäysmehussa 227g/140gHinta 0,99/kpl7,07/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka makea chilikastike 200mlHinta 1,85/kpl9,25/l
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka tumma riisi 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Maggi Kanaliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,59/kpl7,18/l
- Plussa-etu −21 %Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 8 x 28 gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl10,04/kgIlman Plussa-korttia 2,85/kpl
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Del Monte Ananaspala mehussa 230g/140gHinta 1,25/kpl8,93/kg
- Del Monte Ananaspala mehussa 560g/350gHinta 2,75/kpl7,86/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Pirkka makea chilikastike 700mlHinta 2,49/kpl3,56/l
- Spice Up! Makea Thai chilikastike mieto 500mlHinta 2,59/kpl5,18/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(172 arviota)
- yli 60 min3,0(4 arviota)
- yli 60 min4,9(26 arviota)
- yli 60 min3,8(8 arviota)
- 30 - 60 min2,5(4 arviota)
- yli 60 min4,1(19 arviota)
- alle 30 min3,6(13 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 4,1 (414 arviota)
- Mirkku22 tuntia sittenErittäin hyvä lisää vaan curryä
- Sanni3 kuukautta sittenOlen tehnyt tätä monesti. Jätän purjon ja chilikastikkeen pois. Tarjosimme jopa miehen 50v juhlissa. 30henkilölle riitti juuri 3 vuokaa (teimme siis ihan liian monta). Tarjolla oli lisäksi savulohta, lihapullia ja salaattia. Uppoaa hyvin nuorisolle. Suosittelen.
- Kristo3 kuukautta sittenEnsimmäinen kerta ohjeen mukaisesti oli pieni pettymys, mutta toisella kerralla sekoitin raaka-aineet jyvin vuoassa, ja lisäsin vuoan pinnalle vielä juustoraastetta paistoajan puolivälissä, jolloin koostumus oli ainakin itseni mielestä tasapainoinen ja maistuvampi ohjeen kerroskokoamiseen nähden. -Mutta makuasioista on turha kiistellä, sillä kukin tykkää omanlaisestaan.
- Sannukkaz3 kuukautta sittenAivan super helppo ja maukas ruoka, lisäsin vielä smetanaa ja antoi kivasti makua.
- Mhp4 kuukautta sittenHelppo tehdä ja maukas.Perheen suosikkiruokia.
- Sanni6 kuukautta sittenHyvä ohje. Itse laitoin paistettua pekonia joukkoon. Jätin purjon pois. Tällä reseptillä tein ekaa kertaa riisiä uunissa, jos ei joulupuuroa lasketa.
- Jenni6 kuukautta sittenKaikki raakana uuniin, nopsaa ja helppoa. Sekaan tomaattia pikku paloina kun meillä ei ananas uppoa. Oiva arkiruoka !
- Jello9 kuukautta sittenIhan super hyvä ja helppo arkiruoka
- Jussi1 vuosi sittenVähän epäillen aloin laittamaan, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä.
- minttu1 vuosi sittenRiisit kypsyivät annetussa ajassa ja nestettäkin oli aivan sopivasti. Kuitenkin ruoan maku jäi varsin vaatimattomaksi, jotain jäin kaipaamaan.
- Tarja1 vuosi sittenOli herkullista. Nestettä täytyy lisätä niinkuin joku jo kommentoikin.
- Amsku1 vuosi sittenHerkullinen ohje! Oikaisin vähän ja laitoin (hunajamarinoidut) kanasuikaleet raakana joukkoon, vaihdoin purjon sipuliin ja lisäsin aurajuustoa (koska sitä sattui olemaan). Tunti uunissa ja vielä vartti folion alla jälkilämmössä niin viimeisetkin nesteet imeytyivät täydellisesti.
- Mirkku2 vuotta sittenMeillä on tällä ohjeella tehty jo vuosia, mutta lisätty vielä 2 dl kermaa ja vähennetty puoli desiä riisiä. Näin ei tule kuivaa. Purjon voi korvata sipulilla. Tulee hyvää silläkin lailla.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNatriumvaje, tosiaan reseptin aineksista kanafondi ja chilikastike sisältävät suolaa. Mikäli tästä huolimatta broileri-riisivuoka maistuu suolattomalta, voi suolaa toki halutessaan hiukan lisätä oman maun mukaan.
- Natriumvaje2 vuotta sittenNyt tajusin että fondissa on suolaa, mutta sellaisia lisäainepaukkuja en käytä. Enkä syö broileria. Mutta perusohje hyvä, ainesten suhteet, paistoaika ja -lämpötila. Broilerin korvaan fetalla tms. ja ananaksen tomaattimurskalla, kasviksia enemmän mm. punasipulia ja paprikaa yms.
- Natriumvaje2 vuotta sittenOnko ohjeesta jäänyt suola vahingossa pois?
- Oshgari2 vuotta sittenTuli tosi hyvää vaikkei ollut kanafondia. Paistoin itse hieman kanoja ennen uuniin laittamista.
- Ville2 vuotta sittenReseptin mukaan tehty mutta riisi jäi raaksi.
- VAPAA ELÄMÄ!3 vuotta sittenOli kyllä hyvää! Nam! Suosittelen!
- Noora3 vuotta sittenTämä oli todella hyvää! Uskomatonta miten näin vähällä saa jo todella herkullisen vuokaruuan tehtyä. Teen ehdottomasti uudestaan lisäten muita kasviksia joukkoon.
- lfst4 vuotta sittenTurha ruskistaa kanoja erikseen, varmasti 1h uunissa 200c riittää kypsentämään myös kanat!
- Tetta4 vuotta sittenLoistava arkiruoka, meillä lisätään joukkoon aina paprikaa tai maissia tms.
- proilerivuokailija5 vuotta sittenMiten tämä on saanut vain 3.9 tähteä. Ehdottamasti 5/5 ja jatkoon
- Zäp5 vuotta sittenOli todella hyvää, Kiitos!! Eikä tule paljon tiskiä! Joku kyseli laitetaanko riisi raakana ja minä ainakin laitoin riisin raakana vuokaan ja ohjeessa nesteen määrä on sopiva riisin uunissa kypsennystä varten.
- Minni6 vuotta sittenHyväksi todettu resepti. Helppo tehdä ja maistuu lapsille.
- Kanaa arkeen6 vuotta sittenMaukas ja helpohko arkiruoka kanasta. Pannuvaiheisiin menee hetki, mutta tupla-annoksena riittää useammalle päivälle. Meillä on lasten lemppari, mutta tykkäävät maustetusta ruuasta.
- Agentti7 vuotta sittenOK hyvää
- Soppaluu7 vuotta sittenJo pitkään ollut yksi lempparikotiruokaresepteistäni. Lisään joukkoon punaisen paprikan ja munakoison. Ja Lindalle vastauksena, että riisi raakana, kypsyy uunissa. :)
- Linda7 vuotta sittenPitääkö riisi laittaa raakana..?
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenKanoja ei tarvitse erikseen ruskistaa, kypsyvät uunissa samalla ja tulee ihan yhtä hyvää!