Broileri-riisivuoka
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kananmunaton
Helppo broileri-riisivuoka maistuu koko perheelle. Täyteläinen vuoka saa makunsa makeasta chilikastikkeesta ja ananaksesta.
- Laktoositon
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 (200 g) | Pirkka purjo tai |
1 pkt (400 g) | tai |
n. 2 rkl | öljyä tai |
2 1/2 dl | Pirkka pitkäjyväistä riisiä tai |
1 prk (227 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
3 dl | vettä tai |
1/2–1 dl | tai |
2 rkl | kanafondia tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 747 kJ / 178 kcal |
Rasva | 7,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,5 g |
Hiilihydraatit | 18 g |
josta sokereita | 4,8 g |
Proteiini | 8,2 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huuhdo ja hienonna purjo. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä öljyssä. Hauduta myös purjosilppua hetki.
Kaada ananaspaloista mehu kulhoon. Lado riisi, broilerinsuikaleet, purjo ja ananaspalat kerroksittain voideltuun uunivuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee riisiä.
Sekoita ananasmehun joukkoon kerma, vesi, chilikastike, kanafondi ja mustapippuri. Kaada liemi vuokaan.
Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen kanan fileesuikale maustamaton 400gHinta 3,89/kpl9,73/kg
- Pirkka tumma riisi 500gHinta 1,95/kpl3,90/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka ananaspalat ananastäysmehussa 227g/140gPlussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl5,71/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (6,36/kg)
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka makea chilikastike 200mlHinta 1,85/kpl9,25/l
- Maggi kanafondi 160g Pastöroitu kanaliemi.Hinta 3,15/kpl19,69/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 0,70/kpl2,79/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- K-Menu pitkäjyväinen riisi 1kgHinta 0,85/kpl0,85/kg
- Dole Tropical Gold Ananas pikkupaloja ananasmehussa 227g/139g RFAHinta 1,49/kpl10,72/kg
- Dole Tropical Gold ananaspaloja mehussa 227g/139g RFAHinta 1,49/kpl10,72/kg
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Blue Dragon Sweet chilli wok-kastike 120gHinta 1,65/kpl13,75/kg
- Spice Up! Makea Chilikastike mieto 200mlHinta 2,49/kpl12,45/l
- Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 mlHinta 3,75/kpl20,83/l
- Touch of Taste kanafondi 180ml luomuHinta 4,85/kpl26,94/l
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(21 arviota)
- yli 60 min4,7(29 arviota)
- alle 30 min3,7(17 arviota)
- 30 - 60 min3,7(10 arviota)
- alle 15 min3,1(37 arviota)
- alle 30 min3,8(182 arviota)
- yli 60 min3,4(10 arviota)
- alle 30 min4,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (524 arviota)
- Mummi71 kuukausi sittenErittäin hyvää!!!!
- Annikki1 kuukausi sittenTodella hyvää. Paistoin ensiksi broilerin fileitä sitten riisit ja muut vuokaan. Lisäsin mausteeksi karpaloita ja hunajaa. Uunissa kunnes riisit ovat kypsiä.
- Susu2 kuukautta sittenTodella hyvää, maistui myös lapsille! Laitoin kanaa 700g ja tuplasin riisin ja kerman, 50 min. just sopiva.
- Namnam3 kuukautta sittenTätä on meidän perheessä tarjottu vuosia myös juhlaruokana, jolloin mukaan laitetaan vielä maissia, fetakuutioita ja pinnalle juustoraastetta. Lisäksi ruoan kanssa kannattaa olla tarjolla kermaviiliä tai smetanaa.
- J-P7 kuukautta sittenHyvän makuinen ruoka sopii hyvin arki lounaaksi.
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenPLHEIKKI, riisit lisätään vuokaan ilman esikeittämistä.
- Eveliina11 kuukautta sittenPerhe tykkäs 👍
- Erika11 kuukautta sittenHyvä ja helppo arkiruoka! Riisiä taisin laittaa itse reippaasti enemmän vuokaan mutta taitaa olla makusia sekin. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla! Myös nirso mies suostui syömään ja tykkäsi. :)
- Jello1 vuosi sittenIhan super hyvä arkiruoka. Vuoka katoaa hetkessä neljän lapsen suihin.
- Mirkku1 vuosi sittenErittäin hyvä lisää vaan curryä
- Sanni1 vuosi sittenOlen tehnyt tätä monesti. Jätän purjon ja chilikastikkeen pois. Tarjosimme jopa miehen 50v juhlissa. 30henkilölle riitti juuri 3 vuokaa (teimme siis ihan liian monta). Tarjolla oli lisäksi savulohta, lihapullia ja salaattia. Uppoaa hyvin nuorisolle. Suosittelen.
- Kristo1 vuosi sittenEnsimmäinen kerta ohjeen mukaisesti oli pieni pettymys, mutta toisella kerralla sekoitin raaka-aineet jyvin vuoassa, ja lisäsin vuoan pinnalle vielä juustoraastetta paistoajan puolivälissä, jolloin koostumus oli ainakin itseni mielestä tasapainoinen ja maistuvampi ohjeen kerroskokoamiseen nähden. -Mutta makuasioista on turha kiistellä, sillä kukin tykkää omanlaisestaan.
- Sannukkaz1 vuosi sittenAivan super helppo ja maukas ruoka, lisäsin vielä smetanaa ja antoi kivasti makua.
- Mhp1 vuosi sittenHelppo tehdä ja maukas.Perheen suosikkiruokia.
- Sanni1 vuosi sittenHyvä ohje. Itse laitoin paistettua pekonia joukkoon. Jätin purjon pois. Tällä reseptillä tein ekaa kertaa riisiä uunissa, jos ei joulupuuroa lasketa.
- Jenni1 vuosi sittenKaikki raakana uuniin, nopsaa ja helppoa. Sekaan tomaattia pikku paloina kun meillä ei ananas uppoa. Oiva arkiruoka !
- Jello2 vuotta sittenIhan super hyvä ja helppo arkiruoka
- Jussi2 vuotta sittenVähän epäillen aloin laittamaan, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä.
- minttu2 vuotta sittenRiisit kypsyivät annetussa ajassa ja nestettäkin oli aivan sopivasti. Kuitenkin ruoan maku jäi varsin vaatimattomaksi, jotain jäin kaipaamaan.
- Tarja3 vuotta sittenOli herkullista. Nestettä täytyy lisätä niinkuin joku jo kommentoikin.
- Amsku3 vuotta sittenHerkullinen ohje! Oikaisin vähän ja laitoin (hunajamarinoidut) kanasuikaleet raakana joukkoon, vaihdoin purjon sipuliin ja lisäsin aurajuustoa (koska sitä sattui olemaan). Tunti uunissa ja vielä vartti folion alla jälkilämmössä niin viimeisetkin nesteet imeytyivät täydellisesti.
- Mirkku3 vuotta sittenMeillä on tällä ohjeella tehty jo vuosia, mutta lisätty vielä 2 dl kermaa ja vähennetty puoli desiä riisiä. Näin ei tule kuivaa. Purjon voi korvata sipulilla. Tulee hyvää silläkin lailla.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenNatriumvaje, tosiaan reseptin aineksista kanafondi ja chilikastike sisältävät suolaa. Mikäli tästä huolimatta broileri-riisivuoka maistuu suolattomalta, voi suolaa toki halutessaan hiukan lisätä oman maun mukaan.
- Natriumvaje3 vuotta sittenNyt tajusin että fondissa on suolaa, mutta sellaisia lisäainepaukkuja en käytä. Enkä syö broileria. Mutta perusohje hyvä, ainesten suhteet, paistoaika ja -lämpötila. Broilerin korvaan fetalla tms. ja ananaksen tomaattimurskalla, kasviksia enemmän mm. punasipulia ja paprikaa yms.
- Natriumvaje3 vuotta sittenOnko ohjeesta jäänyt suola vahingossa pois?
- Oshgari3 vuotta sittenTuli tosi hyvää vaikkei ollut kanafondia. Paistoin itse hieman kanoja ennen uuniin laittamista.
- Ville4 vuotta sittenReseptin mukaan tehty mutta riisi jäi raaksi.
- VAPAA ELÄMÄ!4 vuotta sittenOli kyllä hyvää! Nam! Suosittelen!
- Noora5 vuotta sittenTämä oli todella hyvää! Uskomatonta miten näin vähällä saa jo todella herkullisen vuokaruuan tehtyä. Teen ehdottomasti uudestaan lisäten muita kasviksia joukkoon.
- lfst5 vuotta sittenTurha ruskistaa kanoja erikseen, varmasti 1h uunissa 200c riittää kypsentämään myös kanat!