Broileri-riisivuoka
Helppo broileri-riisivuoka maistuu koko perheelle. Täyteläinen vuoka saa makunsa makeasta chilikastikkeesta ja ananaksesta.
5 annostayli 60 min480 kcal / annos (280g)
Ainekset
5 annosta
- 1(200 g)Pirkka purjo
- 1pkt(n. 450 g)Pirkka broilerin fileesuikaleita, maustamaton
- n. 2rklöljyä
- 2 1/2dlPirkka pitkäjyväistä riisiä
- 1prk(227 g)Pirkka ananaspaloja
- 3dlvettä
- 1/2-1dlPirkka makeaa chilikastiketta
- 2rklkanafondia
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Huuhdo ja hienonna purjo. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä öljyssä. Hauduta myös purjosilppua hetki.
- Kaada ananaspaloista mehu kulhoon. Lado riisi, broilerinsuikaleet, purjo ja ananaspalat kerroksittain voideltuun uunivuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee riisiä.
- Sekoita ananasmehun joukkoon kerma, vesi, chilikastike, kanafondi ja mustapippuri. Kaada liemi vuokaan.
- Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 280g100 g
- 480 kcal2 010 kJ
- Proteiinia 20,5 g
- Hiilihydraatteja45,8 g
- Rasvaa23,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Vähän epäillen aloin laittamaan, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä.
Riisit kypsyivät annetussa ajassa ja nestettäkin oli aivan sopivasti. Kuitenkin ruoan maku jäi varsin vaatimattomaksi, jotain jäin kaipaamaan.
Oli herkullista. Nestettä täytyy lisätä niinkuin joku jo kommentoikin.
Herkullinen ohje! Oikaisin vähän ja laitoin (hunajamarinoidut) kanasuikaleet raakana joukkoon, vaihdoin purjon sipuliin ja lisäsin aurajuustoa (koska sitä sattui olemaan). Tunti uunissa ja vielä vartti folion alla jälkilämmössä niin viimeisetkin nesteet imeytyivät täydellisesti.
Meillä on tällä ohjeella tehty jo vuosia, mutta lisätty vielä 2 dl kermaa ja vähennetty puoli desiä riisiä. Näin ei tule kuivaa. Purjon voi korvata sipulilla. Tulee hyvää silläkin lailla.
Natriumvaje, tosiaan reseptin aineksista kanafondi ja chilikastike sisältävät suolaa. Mikäli tästä huolimatta broileri-riisivuoka maistuu suolattomalta, voi suolaa toki halutessaan hiukan lisätä oman maun mukaan.
Nyt tajusin että fondissa on suolaa, mutta sellaisia lisäainepaukkuja en käytä. Enkä syö broileria. Mutta perusohje hyvä, ainesten suhteet, paistoaika ja -lämpötila. Broilerin korvaan fetalla tms. ja ananaksen tomaattimurskalla, kasviksia enemmän mm. punasipulia ja paprikaa yms.
Onko ohjeesta jäänyt suola vahingossa pois?
Tuli tosi hyvää vaikkei ollut kanafondia. Paistoin itse hieman kanoja ennen uuniin laittamista.
Reseptin mukaan tehty mutta riisi jäi raaksi.
Oli kyllä hyvää! Nam! Suosittelen!
Tämä oli todella hyvää! Uskomatonta miten näin vähällä saa jo todella herkullisen vuokaruuan tehtyä. Teen ehdottomasti uudestaan lisäten muita kasviksia joukkoon.
Turha ruskistaa kanoja erikseen, varmasti 1h uunissa 200c riittää kypsentämään myös kanat!
Loistava arkiruoka, meillä lisätään joukkoon aina paprikaa tai maissia tms.
Miten tämä on saanut vain 3.9 tähteä. Ehdottamasti 5/5 ja jatkoon
Oli todella hyvää, Kiitos!! Eikä tule paljon tiskiä! Joku kyseli laitetaanko riisi raakana ja minä ainakin laitoin riisin raakana vuokaan ja ohjeessa nesteen määrä on sopiva riisin uunissa kypsennystä varten.
Hyväksi todettu resepti. Helppo tehdä ja maistuu lapsille.
Maukas ja helpohko arkiruoka kanasta. Pannuvaiheisiin menee hetki, mutta tupla-annoksena riittää useammalle päivälle. Meillä on lasten lemppari, mutta tykkäävät maustetusta ruuasta.
OK hyvää
Jo pitkään ollut yksi lempparikotiruokaresepteistäni. Lisään joukkoon punaisen paprikan ja munakoison. Ja Lindalle vastauksena, että riisi raakana, kypsyy uunissa. :)
Pitääkö riisi laittaa raakana..?
Kanoja ei tarvitse erikseen ruskistaa, kypsyvät uunissa samalla ja tulee ihan yhtä hyvää!