Broileri-riisivuokaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Broileri-riisivuoka

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kananmunaton
Helppo broileri-riisivuoka maistuu koko perheelle. Täyteläinen vuoka saa makunsa makeasta chilikastikkeesta ja ananaksesta.
  • Laktoositon
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 (200 g)
 
Pirkka purjo
tai
1 pkt (n. 450 g)
 
Pirkka Vikkelät kanan fileesuikaleita, maustamaton
tai
n. 2 rkl
 
öljyä
tai
2 1/2 dl
 
Pirkka pitkäjyväistä riisiä
tai
1 prk (227 g)
 
tai
1 prk (2 dl)
 
tai
3 dl
 
vettä
tai
1/2–1 dl
 
tai
2 rkl
 
kanafondia
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
752 kJ / 179 kcal
Rasva
7,8 g
josta tyydyttynyttä
3,4 g
Hiilihydraatit
18 g
josta sokereita
4,8 g
Proteiini
9,1 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huuhdo ja hienonna purjo. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä öljyssä. Hauduta myös purjosilppua hetki.

Kaada ananaspaloista mehu kulhoon. Lado riisi, broilerinsuikaleet, purjo ja ananaspalat kerroksittain voideltuun uunivuokaan niin, että päällimmäiseksi tulee riisiä.

Sekoita ananasmehun joukkoon kerma, vesi, chilikastike, kanafondi ja mustapippuri. Kaada liemi vuokaan.

Paista vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka ananaspalat ananastäysmehussa 227g/140g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,50/3 kpl
    5,95/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,99/kpl (7,07/kg)
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Pirkka makea chilikastike 200ml
    Hinta 1,85/kpl
    9,25/l
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,12/kpl
    4,49/kg
  • Ben's Original Pitkäjyväinen riisi 1kg
    Hinta 3,99/kpl
    3,99/kg
  • Risella Pitkäriisi Paellariisi 1kg
    Hinta 3,15/kpl
    3,15/kg
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (464 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    2 kuukautta sitten
    PLHEIKKI, riisit lisätään vuokaan ilman esikeittämistä.
  • Eveliina
    3 kuukautta sitten
    Perhe tykkäs 👍
  • Erika
    3 kuukautta sitten
    Hyvä ja helppo arkiruoka! Riisiä taisin laittaa itse reippaasti enemmän vuokaan mutta taitaa olla makusia sekin. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla! Myös nirso mies suostui syömään ja tykkäsi. :)
  • Jello
    5 kuukautta sitten
    Ihan super hyvä arkiruoka. Vuoka katoaa hetkessä neljän lapsen suihin.
  • Mirkku
    7 kuukautta sitten
    Erittäin hyvä lisää vaan curryä
  • Sanni
    11 kuukautta sitten
    Olen tehnyt tätä monesti. Jätän purjon ja chilikastikkeen pois. Tarjosimme jopa miehen 50v juhlissa. 30henkilölle riitti juuri 3 vuokaa (teimme siis ihan liian monta). Tarjolla oli lisäksi savulohta, lihapullia ja salaattia. Uppoaa hyvin nuorisolle. Suosittelen.
  • Kristo
    11 kuukautta sitten
    Ensimmäinen kerta ohjeen mukaisesti oli pieni pettymys, mutta toisella kerralla sekoitin raaka-aineet jyvin vuoassa, ja lisäsin vuoan pinnalle vielä juustoraastetta paistoajan puolivälissä, jolloin koostumus oli ainakin itseni mielestä tasapainoinen ja maistuvampi ohjeen kerroskokoamiseen nähden. -Mutta makuasioista on turha kiistellä, sillä kukin tykkää omanlaisestaan.
  • Sannukkaz
    11 kuukautta sitten
    Aivan super helppo ja maukas ruoka, lisäsin vielä smetanaa ja antoi kivasti makua.
  • Mhp
    11 kuukautta sitten
    Helppo tehdä ja maukas.Perheen suosikkiruokia.
  • Sanni
    1 vuosi sitten
    Hyvä ohje. Itse laitoin paistettua pekonia joukkoon. Jätin purjon pois. Tällä reseptillä tein ekaa kertaa riisiä uunissa, jos ei joulupuuroa lasketa.
  • Jenni
    1 vuosi sitten
    Kaikki raakana uuniin, nopsaa ja helppoa. Sekaan tomaattia pikku paloina kun meillä ei ananas uppoa. Oiva arkiruoka !
  • Jello
    1 vuosi sitten
    Ihan super hyvä ja helppo arkiruoka
  • Jussi
    2 vuotta sitten
    Vähän epäillen aloin laittamaan, mutta lopputulos oli yllättävän hyvä.
  • minttu
    2 vuotta sitten
    Riisit kypsyivät annetussa ajassa ja nestettäkin oli aivan sopivasti. Kuitenkin ruoan maku jäi varsin vaatimattomaksi, jotain jäin kaipaamaan.
  • Tarja
    2 vuotta sitten
    Oli herkullista. Nestettä täytyy lisätä niinkuin joku jo kommentoikin.
  • Amsku
    2 vuotta sitten
    Herkullinen ohje! Oikaisin vähän ja laitoin (hunajamarinoidut) kanasuikaleet raakana joukkoon, vaihdoin purjon sipuliin ja lisäsin aurajuustoa (koska sitä sattui olemaan). Tunti uunissa ja vielä vartti folion alla jälkilämmössä niin viimeisetkin nesteet imeytyivät täydellisesti.
  • Mirkku
    2 vuotta sitten
    Meillä on tällä ohjeella tehty jo vuosia, mutta lisätty vielä 2 dl kermaa ja vähennetty puoli desiä riisiä. Näin ei tule kuivaa. Purjon voi korvata sipulilla. Tulee hyvää silläkin lailla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Natriumvaje, tosiaan reseptin aineksista kanafondi ja chilikastike sisältävät suolaa. Mikäli tästä huolimatta broileri-riisivuoka maistuu suolattomalta, voi suolaa toki halutessaan hiukan lisätä oman maun mukaan.
  • Natriumvaje
    3 vuotta sitten
    Nyt tajusin että fondissa on suolaa, mutta sellaisia lisäainepaukkuja en käytä. Enkä syö broileria. Mutta perusohje hyvä, ainesten suhteet, paistoaika ja -lämpötila. Broilerin korvaan fetalla tms. ja ananaksen tomaattimurskalla, kasviksia enemmän mm. punasipulia ja paprikaa yms.
  • Natriumvaje
    3 vuotta sitten
    Onko ohjeesta jäänyt suola vahingossa pois?
  • Oshgari
    3 vuotta sitten
    Tuli tosi hyvää vaikkei ollut kanafondia. Paistoin itse hieman kanoja ennen uuniin laittamista.
  • Ville
    3 vuotta sitten
    Reseptin mukaan tehty mutta riisi jäi raaksi.
  • VAPAA ELÄMÄ!
    3 vuotta sitten
    Oli kyllä hyvää! Nam! Suosittelen!
  • Noora
    4 vuotta sitten
    Tämä oli todella hyvää! Uskomatonta miten näin vähällä saa jo todella herkullisen vuokaruuan tehtyä. Teen ehdottomasti uudestaan lisäten muita kasviksia joukkoon.
  • lfst
    5 vuotta sitten
    Turha ruskistaa kanoja erikseen, varmasti 1h uunissa 200c riittää kypsentämään myös kanat!
  • Tetta
    5 vuotta sitten
    Loistava arkiruoka, meillä lisätään joukkoon aina paprikaa tai maissia tms.
  • proilerivuokailija
    6 vuotta sitten
    Miten tämä on saanut vain 3.9 tähteä. Ehdottamasti 5/5 ja jatkoon
  • Zäp
    6 vuotta sitten
    Oli todella hyvää, Kiitos!! Eikä tule paljon tiskiä! Joku kyseli laitetaanko riisi raakana ja minä ainakin laitoin riisin raakana vuokaan ja ohjeessa nesteen määrä on sopiva riisin uunissa kypsennystä varten.
  • Minni
    7 vuotta sitten
    Hyväksi todettu resepti. Helppo tehdä ja maistuu lapsille.
  • Kanaa arkeen
    7 vuotta sitten
    Maukas ja helpohko arkiruoka kanasta. Pannuvaiheisiin menee hetki, mutta tupla-annoksena riittää useammalle päivälle. Meillä on lasten lemppari, mutta tykkäävät maustetusta ruuasta.