• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Broileria ja vihanneksia salaattipedillä

Uunissa paistetut broileri ja vihannekset tarjoillaan salaattipedillä fetakastikkeen kanssa.
Broileria ja vihanneksia salaattipedillä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 319 kcal / annos (330g)

Ainekset

6 annosta

Vihannessekoitus

    • 3isoa sipulia
    • 4pientä porkkanaa
    • 1(300 g)kesäkurpitsa
    • 2paprikaa

Maustekastike

    • 2rkloliiviöljyä
    • 1valkosipulinkynsi
    • 2tlbasilikaa
    • 1tlsuolaa

Fetakastike

Koristeeksi

    • tuoreita yrttejä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja lohko sipulit ja porkkanat isoiksi lohkoiksi. Paloittele myös kesäkurpitsa ja paprikat isoiksi paloiksi.
  2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, basilika ja suola. Sekoita öljyseos isossa kulhossa vihanneksien joukkoon. Levitä vihannekset leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Asettele vihanneksien päälle kypsymään myös broilerin fileet. Paista 225-asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Valmista fetakastike hienontamalla kulhossa salaattijuustokuutiot haarukalla. Lisää joukkoon kermaviili, puristettu valkosipulinkynsi ja mustapippurirouhetta. Tarjoa kastike erikseen.
  4. Suikaloi jäävuorisalaatti isolle vadille. Nostele salaattipedille kuuma vihannessekoitus ja kypsät broilerit. Koristele tuoreilla yrteillä. Tarjoa lisäksi Pirkka-patonkia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 330g100 g

  • 319 kcal1 340 kJ
  • Proteiinia24,9 g
  • Hiilihydraatteja11,5 g
  • Rasvaa18,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu