Broileria ja vihanneksia salaattipedillä
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunissa paistetut broileri ja vihannekset tarjoillaan salaattipedillä fetakastikkeen kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
2 rs (6 kpl) | tai |
1 kerä | jäävuorisalaattia tai |
Vihannessekoitus | |
---|---|
3 | isoa sipulia tai |
4 | pientä porkkanaa tai |
1 (300 g) | kesäkurpitsa tai |
2 | paprikaa tai |
Maustekastike | |
2 rkl | oliiviöljyä tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
2 tl | basilikaa tai |
1 tl | suolaa tai |
Fetakastike | |
1/2 tlk (à 365 g/200 g) | tai |
2 dl | tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
mustapippuria tai | |
Koristeeksi | |
tuoreita yrttejä tai |
Ravintosisältö
Energia | 637 kJ / 152 kcal |
Rasva | 7,5 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 5,4 g |
josta sokereita | 4,5 g |
Proteiini | 14,7 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja lohko sipulit ja porkkanat isoiksi lohkoiksi. Paloittele myös kesäkurpitsa ja paprikat isoiksi paloiksi.
Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, basilika ja suola. Sekoita öljyseos isossa kulhossa vihanneksien joukkoon. Levitä vihannekset leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Asettele vihanneksien päälle kypsymään myös broilerin fileet. Paista 225-asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista fetakastike hienontamalla kulhossa salaattijuustokuutiot haarukalla. Lisää joukkoon kermaviili, puristettu valkosipulinkynsi ja mustapippurirouhetta. Tarjoa kastike erikseen.