Broileria ja vihanneksia salaattipedillä Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Broileria ja vihanneksia salaattipedillä

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Uunissa paistetut broileri ja vihannekset tarjoillaan salaattipedillä fetakastikkeen kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 rs (6 kpl)
 
tai
1 kerä
 
jäävuorisalaattia
tai

Vihannessekoitus

3
 
isoa sipulia
tai
4
 
pientä porkkanaa
tai
1 (300 g)
 
kesäkurpitsa
tai
2
 
paprikaa
tai

Maustekastike

2 rkl
 
oliiviöljyä
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
2 tl
 
basilikaa
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Fetakastike

1/2 tlk (à 365 g/200 g)
 
tai
2 dl
 
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
 
mustapippuria
tai

Koristeeksi

 
tuoreita yrttejä
tai

Ravintosisältö

Energia
637 kJ / 152 kcal
Rasva
7,5 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
5,4 g
josta sokereita
4,5 g
Proteiini
14,7 g
Suola
1,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuori ja lohko sipulit ja porkkanat isoiksi lohkoiksi. Paloittele myös kesäkurpitsa ja paprikat isoiksi paloiksi.

Sekoita oliiviöljyn joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, basilika ja suola. Sekoita öljyseos isossa kulhossa vihanneksien joukkoon. Levitä vihannekset leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Asettele vihanneksien päälle kypsymään myös broilerin fileet. Paista 225-asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista fetakastike hienontamalla kulhossa salaattijuustokuutiot haarukalla. Lisää joukkoon kermaviili, puristettu valkosipulinkynsi ja mustapippurirouhetta. Tarjoa kastike erikseen.