• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tomaatti-kesäkurpitsahöystö ja broileripihvit

Broileripihvit maustetaan mustapippurituorejuustolla ja tarjotaan mehevän kasvishöystön kanssa.
Tomaatti-kesäkurpitsahöystö ja broileripihvit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 87,4 kcal / 100 g

Ainekset

3-4 annosta
    • 2nippusipulia varsineen
    • 2pientä (400 g)kesäkurpitsaa
    • 1iso (200 g)paprika
    • 3valkosipulinkynttä
    • 2rklöljyä
    • 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
    • 1-2tlkuivattua oreganoa
    • tai
    • 1rkltuoretta hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • ripausmustapippuria
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Viipaloi sipulit ja hienonna sipulin varret. Kuutioi kesäkurpitsat ja paprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulia öljyssä. Lisää kesäkurpitsat, paprikat ja valkosipulit. Sekoittele vihanneksia pannulla, kunnes ne pehmenevät hieman.
  3. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta oreganolla, suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sitruunanmehu ja persilja.
  4. Kuivaa broilerinfileistä ylimääräinen marinadi talouspaperilla ja grillaa noin 8 minuuttia/puoli, kunnes lihasta tikulla pistettäessä tuleva neste on kirkasta. Paloittele juusto ja nosta broilereiden päälle. Koristele tuoreilla yrteillä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 87,4 kcal366 kJ
  • Proteiinia6,23 g
  • Hiilihydraatteja4,39 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua