• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Broileriborssikeitto

Broileriborssikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 220 kcal / annos (340g)

Ainekset

8-10 annosta
    • 3(n. 400 g)Pirkka punajuurta (tuore)
    • 2(200 g)porkkanaa
    • 3(300 g)perunaa (keltainen pussi)
    • 1iso (100 g)Pirkka sipuli
    • n. 1/2tlsuolaa
    • 1rklöljyä
    • 1,8lvettä
    • 4rklkasvisfondia
    • 2rkl(väkiviina)etikkaa
    • 1tlmustapippuria
    • 3rkltuoretta meiramia hienonnettuna

Lisäksi

    • 1prk(150 g)crème fraîchea (ranskankerma)
    • 1rs(150 g)vuohenmaitotuorejuustoa (Chavroux)
    • n. 2dltuoretta basilikaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi punajuuret ja porkkanat. Paloittele kuoritut perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Ruskista kattilassa broilerisuikaleet. Mausta ne suolalla. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Kaada vesi ja fondi kattilaan. Kiehauta. Lisää kaali ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan loput kasvikset ja hauduta vielä noin 20 minuuttia.
  3. Mausta keitto etikalla ja mustapippurilla. Ripottele meirami keiton pinnalle. Anna hautua vielä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto ja basilika kulhossa.Tarjoa keitto ranskankerma-vuohenjuustonokareen kanssa.

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 220 kcal921 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1