
Broileriborssikeitto
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ruokaisuutta borssikeittoon saat lisäämällä siihen perunaa ja broileria. Herkullisen keiton viimeistelee nokare vuohenmaitojuustolla maustettua ranskankermaa.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8–10 annosta
n. 500 g | tai |
3 (n. 400 g) | Pirkka punajuurta (tuore) tai |
2 (200 g) | porkkanaa tai |
3 (300 g) | perunaa (keltainen pussi) tai |
1 iso (100 g) | Pirkka sipuli tai |
1 rs (450 g) | tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | öljyä tai |
1 3/4 l | vettä tai |
4 rkl | kasvisfondia tai |
2 rkl | (väkiviina)etikkaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
3 rkl | tuoretta meiramia hienonnettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 prk (150 g) | crème fraîchea (ranskankerma) tai |
1 rs (150 g) | tai |
n. 2 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 309 kJ / 74 kcal |
Rasva | 3,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,6 g |
Hiilihydraatit | 5,5 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi punajuuret ja porkkanat. Paloittele kuoritut perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
Ruskista kattilassa broilerisuikaleet. Mausta ne suolalla. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Kaada vesi ja fondi kattilaan. Kiehauta. Lisää kaali ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan loput kasvikset ja hauduta vielä noin 20 minuuttia.
Mausta keitto etikalla ja mustapippurilla. Ripottele meirami keiton pinnalle. Anna hautua vielä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.
Sekoita ranskankerma, tuorejuusto ja basilika kulhossa.Tarjoa keitto ranskankerma-vuohenjuustonokareen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkEtuhinta 0,99/kpl0,99/kgnorm. 1,59/kpl
- Peruna Annabelle kiinteäHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositonHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomuHinta 2,85/kpl7,13/l
- Plussa-etu −11 %Pirkka Kasvisfondi 180mlPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl15,28/lIlman Plussa-korttia 3,09/kpl
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainenHinta 4,15/kpl27,67/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,19/kpl1,89/kg
- Peruna SuomiHinta 0,75/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,99/kg
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Maggi Kasvisliemi 500ml by PuljonkiHinta 3,59/kpl7,18/l
- Knorr FOND DU CHEF Kasvis-annosfondi 4 x 28 gHinta 1,89/kpl16,88/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka luomu valkokaaliHinta n. 3,29/kpl3,29/kg
- Keräkaali SuomiHinta n. 1,86/kpl1,49/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Président Sainte Maure vuohenjuusto 200gHinta 5,09/kpl25,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(48 arviota)
- 30 - 60 min4,9(16 arviota)
- 30 - 60 min3,9(185 arviota)
- 30 - 60 min3,4(7 arviota)
- 30 - 60 min3,7(182 arviota)
- 30 - 60 min4,0(157 arviota)
- 30 - 60 min3,8(325 arviota)
- 30 - 60 min4,5(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (14 arviota)