Juures-juustokeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Juuressosekeiton maku pyöristyy maukkaalla juustoraasteella. Keiton kyytipoikana maistuvat rapeat krutongit.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
4 (400 g) | perunaa tai |
3 (300 g) | porkkanaa tai |
1 (200 g) | palsternakka tai |
1 iso (125 g) | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna tai |
1 rkl | voita tai |
7 dl | vettä tai |
1 | kasvisliemikuutio tai |
3 dl (n. 100 g) | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 308 kJ / 74 kcal |
Rasva | 3,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,9 g |
Hiilihydraatit | 7,1 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori perunat, porkkanat, palsternakka, sipuli ja valkosipuli. Paloittele juurekset ja hienonna sipulit.
Kuullota porkkanoita, palsternakkaa, sipulia ja valkosipulia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää perunat, vesi sekä kasvisliemikuutio.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 15–20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää keittoon hienoksi raastettu juusto ja soseuta sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta pippurilla ja tarkista maku.
Tarjoa keiton kanssa halutessasi valkosipuli-persilja krutonkeja.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta