• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juures-juustokeitto

Juuressosekeiton maku pyöristyy maukkaalla juustoraasteella. Keiton kyytipoikana maistuvat rapeat krutongit.
Juures-juustokeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori perunat, porkkanat, palsternakka, sipuli ja valkosipuli. Paloittele juurekset ja hienonna sipulit.
  2. Kuullota porkkanoita, palsternakkaa, sipulia ja valkosipulia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää perunat, vesi sekä kasvisliemikuutio.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää keittoon hienoksi raastettu juusto ja soseuta sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta pippurilla ja tarkista maku.
  5. Tarjoa keiton kanssa halutessasi valkosipuli-persilja krutonkeja.

Ravintosisältö perannos 380g100 g

  • 225 kcal941 kJ
  • Proteiinia10 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille15