Kasvisborssikeitto
Kasvisborssikeitto lämmittää ulkoilun jälkeen. Vegaani voi vaihtaa smetanan esimerkiksi kaurafraicheen. N. 1,60€/annos.
6 annosta30 - 60 min232 kcal / annos (400g)
Ainekset
6 annosta
- 1sipuli
- 1rklöljyä
- 1/4(n. 1/2 kg)keräkaalia
- 1(150 g)palsternakka
- 2(200 g)porkkanaa
- 1/4(150 g)juuriselleriä
- 1/4(200 g)lanttua
- n. 1lvettä
- 3rklkasvisfondia
- 1tlmustapippuria
- 4(n. 200 g)Pirkka etikkapunajuurta
- n. 1/2dlpunajuuritölkin lientä
- 3rkltuoretta meiramia hienonnettuna
Lisäksi
- 1tlk(120 g)Pirkka smetanaa (35 %)
- ripaussuolaa ja mustapippuria
- 1-2rkltuoretta meiramia hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja paloittele juurekset. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi porkkanat ja palsternakka, kuutioi lanttu ja selleri.
- Kuullota sipulit kattilassa öljyssä. Kaada päälle vesi. Lisää kaalisuikaleet ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta fondilla ja mustapippurilla.
- Hauduta kaalia noin 10 minuuttia kannen alla ja lisää kattilaan paloitellut juurekset. Jatka hauduttamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes kaali ja juurekset ovat kypsiä.
- Halkaise punajuuret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Lisää punajuuriviipaleet, punajuurien lientä ja hienonnetut meiramit keittoon.
- Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Mausta smetana ripauksella suolaa ja pippuria sekä hienonnetulla meiramilla. Tarjoa keitto yrttismetanan kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 400g100 g
- 232 kcal976 kJ
- Proteiinia 11 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ihana keitto!
Kepa kotikokki, kannattaa ihmeessä kokeilla ohjetta. Maistuva keitto näin marraskuun pimeneviin iltoihin!
Ilmeisesti juuri tällaista borssikeittoa tarjosi ystävätär ja maistui eriomaiselta. Itse en vielä ole tehnyt kyseistä keittoa koskaan, mutta aion kyllä kokeilla kyseisellä reseptillä.