• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yrttinen metsäsienikeitto

Yrttinen metsäsienikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • n. 1l(250-300 g)kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkusieniä
    • 1-2sipulia
    • 2rklvoita tai margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 1lvettä +
    • 3rklkasvisfondia
    • ripauspippuria
    • 1/2tlrakuunaa
    • n. 100gmaustamatonta tuorejuustoa tai smetanaa
    • tuoretta basilikaa
    • tuoretta kirveliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna kuoritut sipulit ja paloittele puhdistetut sienet. Kiehauta sipulit ja sienet rasvassa kattilassa sekoitellen.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sen jälkeen vesi. Mausta keitto ja anna kiehua hiljaa kannen alla 5-10 minuuttia.
  3. Tarkista maku ja lisää lopuksi tuorejuustoa tai smetanaa. Hienonna pinnalle runsaasti tuoretta basilikaa ja kirveliä. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 166 kcal696 kJ
  • Proteiinia5,6 g
  • Hiilihydraatteja11,8 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille