• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
UunirosolliTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uunirosolli

Tämän rosollin juurekset kypsyvät maukkaiksi uunissa. Kermaviilikastiketta maustavat kaprikset, maustekurkku, hunaja ja pippuri.

  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 90 kcal / annos (130g)

Ainekset

12 annosta
    • 3-4(300 g)perunaa
    • 3(300 g)porkkanaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklöljyä
    • 1/4tlrouhittua mustapippuria
    • 2(à 180 g)omenaa (esim. Royal Gala)

Kastike

    • 2dlPirkka laktoositonta kermaviiliä
    • 1/2dl(40 g)maustekurkkuviipaleita hienonnettuina
    • 1rklkapriksia
    • 1tljuoksevaa hunajaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori juurekset ja sipuli ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi (2 cm x 2 cm).
  2. Levitä kukin kasvis omaan riviinsä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Pirskottele pinnalle öljyä, mausta pippurilla ja suolalla.
  3. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia, kääntele lastalla puolessa välissä.
  4. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita rosollin ainekset keskenään ja laita esille tarjoilukulhoon. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.
  5. Sekoita kermaviilin joukkoon kaprikset ja pieneksi hienonnettu maustekurkku. Mausta hunajalla ja mustapippurilla. Tarjoa kastike erikseen.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 90 kcal377 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja11 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua
  • herkkutonttu13.12.2017

    Jo neljättä vuotta tehdään tavallisen rosollin asemesta uunirosollia, ja aina kaikki kehuvat! On ihan parasta!