• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Syksyn juurespasta

Nopeasti alle puolessa tunnissa valmistuvaan pataan laitetaan syksyn juureksia.
Syksyn juurespasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 470 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi isossa kattilassa pastaa varten. Kuori punajuuret, porkkanat ja sipulit. Halkaise punajuuret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi porkkanat ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Hienonna valkosipulit.
  2. Vokkaa juureksia ja sipuleita öljyssä viitisen minuuttia. Lisää pannuun vesi, suola ja timjami. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia kunnes punajuuret pehmenevät. Mausta juurekset mustapippurilla.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele rucolat. Siivilöi pasta vedestä, mutta älä valuta kuivaksi. Sekoita joukkoon öljyä ja annostele puolet tarjoilukulhon pohjalle.
  4. Levitä päälle puolet juustoraasteesta, juureksista ja rucolasta. Lisää loput pastasta, raasteesta ja juureksista ja levitä päälle loput rucolasta. Tarjoa heti.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 470 kcal1 970 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja62 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille